Interiør

Endelig er den her igjen

Og her er våre favoritter fra den nye Ikea-katalogen.

KOMMER I POSTKASSEN: Ikea-katalogen er her igjen. Og vi har plukket ut våre favoritter. F.v. skittentøykurv kr 239, innsats til matlaging kr 39, baderomsvekt kr 249, varmluftsovn kr 3950 og fruktfat kr 198.
KOMMER I POSTKASSEN: Ikea-katalogen er her igjen. Og vi har plukket ut våre favoritter. F.v. skittentøykurv kr 239, innsats til matlaging kr 39, baderomsvekt kr 249, varmluftsovn kr 3950 og fruktfat kr 198. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
16. august dukker den opp i postkassen din igjen. Det gjør den også i 249 andre kommuner i hele Norge, og i et opplag på 1,85 millioner eksemplarer.

Vi snakker selvsagt om Ikea-katalogen, den 60. i rekken.

Bo trangt, men smart

Årets katalog er en hyllest til hverdagslivet. Nordmenn bor trangere enn før og behovet for smarte løsninger blir desto viktigere i livene våre.

− For Ikea handler ”mer av det som betyr noe” først og fremst om å gi det viktigste i livet nok plass og tid, og at hjemmet i minst mulig grad skal stå i veien for det som er viktig for oss, sier kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, Frode Skage Ullebust.

Dermed får funksjonelle og enkle løsninger stor plass i årets trykksak.

Vi synes også dette preget katalogen litt, ved at den ikke har en like tydelig designprofil som enkelte tidligere år, hvor man kunne snakke om årets Ikea-stil som for eksempel retro eller shabby chic.

Praktisk, ja takk.

70- og 80-tallet står imidlertid som en inspirasjon. I tillegg er grått en viktig interiørfarge.

Det er likevel de praktiske løsningene som peker seg ut som våre favoritter.

Vi falt for eksempel for det kombinerte skrivepult- og bordløsningen, som gjør det fint og ryddig på et øyeblikk, fordi man vipper ned den praktiske oppslagstavlen (se bildeserien under).

LES OGSÅ: Dekk et nydelig sommerbord.

En enkel kildesorteringsordning for kontoret er en annen favoritt. For hvem har sagt at det bare er på kjøkkenet man kan kildesortere? Den praktiske bagen Dimpa har tre rom, slik at man lett kan skille papir- plast- og restavfall.

Se alle våre favoritter her:


Se bilder fra lanseringen av årets Ikea-katalog her:


Fakta om Ikea og Ikea-katalogen:


 • Ikea har 268 varehus i 25 land. De ble i fjor besøkt av 590 millioner mennesker.
 • I Norge finnes det fem varehus; to i Oslo, ett i Bergen, ett i Stavanger og ett i Trondheim. Et sjette varehus bygges i Sørlandsparken og blir trolig ferdig til høsten.
 • Ikea-katalogen kommer totalt ut i 198 millioner eksemplarer.
 • Den kommer ut i på 29 ulike språk og i 61 opplag, og leses av mer enn 400 millioner mennesker i 39 land.


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer