Bolig & Interiør

Enklere å melde flytting

Skattetaten letter oss for dobbeltarbeid. Nå deler offentlige etater opplysninger når du flytter. Også på tvers av landegrensene.

Endelig en ting mindre å huske på når du flytter. Foto: Creative Images/Getty
Endelig en ting mindre å huske på når du flytter. Foto: Creative Images/Getty Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Endelig. Ett skjema mindre å fylle ut, og en ting mindre å gjøre når du flytter. Skatteetaten og Posten har samordnet sine nettjenester, slik at det blir enklere å melde flytting. - Vi gleder oss over at samarbeidet er kommet i mål, sier skattedirektør Svein Kristensen. -jeg tror dette vil bidra til at enda flere melder flytting på nettet. Du kan selv velge om du vil melde flytting gjennom Skatteetatens eller Postens nettsider, men du må passe på selv å hake av for at informasjonen skal deles. Nyttige lenker SkatteetatenPostenFor at folkeregisteret skal få melding om at du flytter via nettsidene, må du ha klart fødselsnummer og PIN-koden fra selvangivelsen eller skattekortet ditt. Frister: Du bør melde flytting til posten minst fire dager før du faktisk flytter, frist for folkeregisteret er senest åtte dager etter flytting.

Slutt på flytteattest

Det ble også slutt på flytteattest til folkeregisteret når du flytter til et nordisk land fra 1. januar 2007. I stedet for å måtte melde flytting i både gammelt og nytt hjemland, tar ditt nye hjemland seg av å informere norske likningsmyndigheter om utflytting. Flytter du fra Norge til et av de andre nordiske landene, melder du dette direkte til folkeregistreringsmyndigheten i innflyttingslandet. Flytter du til Norge fra et annet nordisk land, sender du melding til likningskontoret i din nye kommune. Du må legge frem godkjent legitimasjon som viser ditt statsborgerskap. For å bli registrert som bosatt i Norge må du bo her i minst 6 måneder. NB! Ifølge Skatteetaten bør du være oppmerksom på at landet du flytter fra kan kreve at du melder utvandring, så dette bør du sjekke med ditt lokale folkeregister. (Artikkelen er levert av DinSide Bolig)Foto: Creative Images/Getty

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer