Interiør:

Et hjem med ro og varme

Grå, hvit, brun og litt blå er fargene som Kathrine har valgt til sitt gamle hus. De gir nemlig en rolig ramme og en flott bakgrunn for møblene.

Det gir en avslappet stemning å sette to forskjellige typer sofaer sammen. Skinnsofaen av Børge Mogensen kjøpte Kathrines mann for en kasse øl, for så å få den trukket om. Bordet har Kathrines far laget. Den blå sofaen er fra &Tradition, puffen fra Nterinterior, lampene fra Fritz Hansen og putene fra Søstrene Grene. FOTO: Kira Brandt
Det gir en avslappet stemning å sette to forskjellige typer sofaer sammen. Skinnsofaen av Børge Mogensen kjøpte Kathrines mann for en kasse øl, for så å få den trukket om. Bordet har Kathrines far laget. Den blå sofaen er fra &Tradition, puffen fra Nterinterior, lampene fra Fritz Hansen og putene fra Søstrene Grene. FOTO: Kira Brandt Vis mer
Publisert

Kathrine Dam Hastrup og hennes familie flyttet inn i huset i Gentofte for seks år siden, og da veggene skulle males, valgte Kathrine å rådføre seg med et fargekart fra en malingsforretning som viste hvilke fargegrupper som passer godt sammen. Med egne ord har hun «stjålet» fargeskalaen fra katalogen. Og kanskje er det nettopp det som gir huset i Gentofte det gjennomførte uttrykket, sammen med møblene i tre som Kathrines mann har valgt.

– Jeg hadde kjøpt et moderne spisebord med marmorplate, men det syntes mannen min var helt håpløst. Hver gang barna satte et glass litt for hardt ned på bordet, var vi jo redd for at noe skulle gå i stykker. Selv om jeg ikke var så glad for rått treverk, fikk han viljen sin når det kom til spisebordet, og nå liker jeg faktisk godt at treverket gir en god varme til alt det andre, sier Kathrine.

Særlig én farge stikker seg ut

Nettopp varmen og roen er noe Kathrine streber etter i sin innredning, og derfor satser hun særlig på nyanser av grått, hvitt og brunt. Men én farge får lov til å stikke seg litt ut i det avdempede hjemmet, og det er en farge som gir henne assosiasjoner til ro og fine stunder. Og både Arne Jacobsen-sofaen i stuen, flere puter og til og med en hel vegg på soverommet er kledd i nyanser av blått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer