Bolig & Interiør

Europas dyreste byer

Trodde du det var ekstremt dyrt å kjøpe bolig i Oslo? Da bør du ta en titt på boligprisene i Paris.

Europas dyreste byer
Publisert
Sist oppdatert
I mange av hovedstedene lenger sør i Europa er kvadratmeterprisen for en bolig langt høyere enn i Oslo.

Med en kvadratmeterpris på 44 275 norske kroner ligger Paris øverst på listen over gjennomsnittspriser på leiligheter i Europa. England er ikke med i statistikken fra Rådet for Europeiske Eiendomsmeglere, og prisene i London er det derfor vanskelig å si noe om.

I Madrid må du også regne med en kvadratmeterpris på over 40 000 norske kroner. I Dublin må du ut med 34 600 og i København 32 500 kroner per kvadratmeter.

Til sammenligning koster en gjennomsnittsleilighet i Oslo 27 400 kroner kvadratmeteren. Men vi ligger ikke på bunn av lista av den grunn. Tigerstaden er dyrere enn både Roma, Stockholm, Helsinki og Amsterdam, viser statistikken.

Eneboliger


Når det gjelder eneboliger, er også Paris den dyreste byen i Europa. 59 000 kroner må du ut med per kvadratmeter for et hus i Paris. I Madrid er kvadratmeterprisen 38 000 kroner i Roma 34 000 kroner. I Oslo er eneboliger langt rimeligere, med en gjennomsnittspris på 25 000 kroner per kvadratmeter.

Leiepriser


Oslo ligger høyere opp på listen når det gjelder leiepriser.

Høyest månedlig leiepris per kvadratmeter for leiligheter i Roma er 177 kroner. I Oslo koster det rundt 140 kroner per kvadrat å leie - det samme som i Paris og Madrid.

De andre hovedstedene i Europa har en leiepris på leiligheter på mellom 55 og 115 kroner kvadratmeteren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer