Interiørblogger

Få det perfekte soverommet

- Velg lyse og svale farger, forteller interiørbloggeren.

GI SOVEROMMET EN MAKEOVER: Interiørbloggeren Inger Beate Hemsborg forteller sine tips for å få et lyst og luftig soverom. Foto: Inger Beate Hemsborg/Colage: Per Ervland
GI SOVEROMMET EN MAKEOVER: Interiørbloggeren Inger Beate Hemsborg forteller sine tips for å få et lyst og luftig soverom. Foto: Inger Beate Hemsborg/Colage: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Jeg liker best sengetøy som følger årstidene, og på sommeren syns jeg det er deilig med lyst og svalt sengetøy, forteller Inger Beate Hemsborg som er skribenten bak bloggen Beates Verden (Ekstern lenke).

Hun og familien er bosatt i et hus på Stathelle i telemark.

Huset deres gir innblikk i ulike stiler, fra lyse rom med svarte detaljer og rustikk, til andre steder i huset hvor pastell- og sukkertøyfarger kommer inn.

Inger Beate Hemsborg (34) er en av interiørbloggerne KK.no har plukket ut til en artikkelserie som skal gi deg inspirasjon og ideer til ditt eget hjem.

LES OGSÅ: Koster nesten 35 000 kroner

Lag plass på soverommet

- Vi har tatt ut garderobeskapene på soverommet slik at vi fikk plass til en liten tv-krok. På den måten blir det større og luftigere, forteller interiørbloggen.

Har du en liten leilighet, og ikke har mulighet til å flytte på noe, kan du likevel skape en følelse av et stort og luftig rom ved å holde stilen ren og enkel.

- Velg samme farge på vegg, tak og vinduskarmer. Jeg syns det skaper en helhet og gir et rent og uttrykk. Sterkere farger kan du få frem gjennom puter og tepper, forteller hun.

På soverommet kan for eksempel hvitt tak virkelig bidra til å gi en følelse av at rommet er større. Det er spesielt lurt hvis du har skråtak slik som Beate.

LES OGSÅ: Her er høstens interiørtrender

Med egen skrift på putene blir det raskt litt mer personlig preg på soverommet. På putene står det "Life is beautiful when I am with you". Foto: Inger Beate Hemsborg
Med egen skrift på putene blir det raskt litt mer personlig preg på soverommet. På putene står det "Life is beautiful when I am with you". Foto: Inger Beate Hemsborg Vis mer

Detaljene er viktig

En ren og enkel stil mangler nødvendigvis ikke personlighet. For eksempel har Beate funnet en super måte å få frem litt personlighet uten at det tar store plassen.

- Trekkene er kjøpt fra Princess, men teksten har jeg laget ved en maskin jeg bruker som skjærer ut tekst og figurer som jeg lager på pc-en. Til dette brukte jeg bare et helt hvitt transfer-ark og strøk det på med strykejern, forteller Beate.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Knagger til å henge opp smykker gir også litt mer liv til rommet. I tillegg forteller Beate at hodegavlen er viktig.

- Vi har en som er i brunt skinn som jeg lager nytt trekk til hele tiden. Du trenger bare å sy to sømmer på hver sin side, også kan du trekke den over.

Finn frem gamle jeans

Men det er ikke bare soverommet hos Beate som fortjener oppmerksomhet. Hun er veldig glad i farger, og for tiden er det blå detaljer på stuen som er populært.

- Jeg er glad i å bytte ut detaljer i interiøret. Jeg bytter stadig ut tepper og puter for å få litt variasjon. For tiden er stuen preget av blå detaljer, blant annet dongeri, sier hun.

Dongeri går aldri av moten, og det kan være veldig dekorativt også i hjemmet. En tidligere interiørblogger KK.no har snakket med, brukte sine gamle jeans til å lage puter.

Se flere bilder av hjemmet til Beate her:


LES OGSÅ: Slik blir uteplassen sommerklar

Beate's favorittbutikker og blogger


Favorittbutikker:
 • Home & Cottage- se nettbutikken
 • Hegges Blomster
 • Mini-mal

 • Favorittblogger:
 • Me & Alice
 • Helt Enkelt
 • Kjerstis Lykke
 • Husfruas Memoarer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer