Oppbevaring

Få orden i skokaoset

Alle de gode hjelperne skoeleskere trenger.

GOD HJELP: Smarte løsninger som gjør hverdagen enklere for alle skoelskere. Foto: Produsentene
GOD HJELP: Smarte løsninger som gjør hverdagen enklere for alle skoelskere. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For å være helt ærlige: I KK.no-redaksjonen er det mange av oss som eier flere sko enn vi har oversikt over.

Antallet er sannsynligvis tresifret.

Som de moteelskerne vi er, elsker vi sko i alle former og fasonger; alt fra søte, lave ballerinas til skyskraperhæler, tøffe sneakers og sommerlige sandaler.

LES OGSÅ: Slik får du orden i garderoben

Og alle parene skal selvsagt ha en plass. Det kan by på utfordringer. For hvis man ikke har en god ordning, kan skoene fort ende opp i en haug innerst i skapet. Eller oppå hverandre i en krok på gangen.

Men selvsagt finnes det praktiske løsninger!

Pakk bort

For det første kan det være en idé å skille skosamlingen i to, en for høst/vinter, og en for vår/sommer. Det har ingen hensikt å la saueullsforede snørestøvletter ta opp plass på soverommet eller i entreen når det er 30 varmegrader ute. Vær litt streng med deg selv, og legg alt som ikke passer sesongen på loftet eller i boden.

LES OGSÅ: Få orden på rotet hjemme.

På utstilling

For det andre er det sikkert noen skopar som er estetisk flottere å se på enn andre. Vil du gjerne nyte synet av dine favorittpumps også når du ikke har dem på deg, kan du plassere disse på lett synlige skoknagger, eller i en hylle. Resten av skosamlingen kan du plassere i et smalt og praktisk skoskap eller i gjennomsiktige bokser. Sistnevnte løsning er praktisk når du har veldig mange par sko. Så ser du lett hvilke sko du har hvor.

Se flere praktiske skoløsninger her:


Under sengen med det

Sengen kan være en skjult favoritt for oppvevaring. Mange senger som har ben i steden for sokkel har god plass til oppbevaring under.

Ikea selger sengeskuffer helt ned til 17 centimers høyde, så de skal få plass under de fleste senger.

En annen Ikea-favoritt er Billy-hyllene. De er både rimelige og med en dybde som gjør at de ikke tar så stor plass i rommet, men likevel har plass til sko i størrelse 39-40.

Se flere tips til hvordan du får orden i garderoben her:
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer