Renovering

Familiegården ble totalfornyet på innsiden

På utsiden ser gården tradisjonell ut. Det gjør den ikke når du går inn døra!

STILIG STUE: Alle husets rom er preget av en smak for det noe vågale og litt eksklusive. Det runde bordet er fra danske Amazing Living, Eames gyngestol, sofaen og lenestolen er av det svenske merket Englesson, mens lampen er Lux ball fra Skeidar. Foto: Hege Landrø Johnsen
STILIG STUE: Alle husets rom er preget av en smak for det noe vågale og litt eksklusive. Det runde bordet er fra danske Amazing Living, Eames gyngestol, sofaen og lenestolen er av det svenske merket Englesson, mens lampen er Lux ball fra Skeidar. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anne Britt og Jo Bjørn Skatval tok over Jo Bjørns barndomshjem, Skatval gård, i 2000. Huset var koselig, som gamle hus flest, men de gamle tømmerveggene var trekkfulle. Når det blåste mye ute, blafret det i gardinene. Og uansett hvor mye de fyrte i de gamle etasjeovnene, kom ikke varmen helt inn på iskalde vinterdager.

– Låna (bygningstypen) ble bygd i 1878. Den har blitt pusset opp i flere omganger, malt over, og shinet opp. Men det var mange ting vi ønsket å endre på. Det var for eksempel tungvint å holde rent, sier Anne Britt.

På kjøkkengulvet var det fliser, som stadig måtte skures. Kjøkkenet var for øvrig delt inn i to deler, kjøkken og hvilestue. I hvilestua kunne folk på gården gå inn i arbeidsklærne og ta en kaffekopp. Slik var det den gangen det var tradisjonell gårdsdrift her – med ku, hest og kornproduksjon.

Nå er melkekvoten og dyrene for lengst solgt. Jo Bjørn er pilot i SAS, og Anne Britt driver kattehotell i fjøset.

– Vi bestemte oss for å rehabilitere, og så for oss et helt annet hus enn det gamle. Utenpå ville vi bevare inntrykket av gammel trønderlån, men innvendig skulle vi være vågale og tenke nytt, sier Jo Bjørn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.