Kjøkken:

Feminint kjøkkenverksted

Se hvordan plassen ble utnyttet maks, og kosefaktoren ble skyhøy!

KJØKKENET FØR: Familien Thornberg Graeser ville ikke at kjøkkenet kun skulle føles som et matverksted, men også som et sted der man hygger seg. Det skulle være plass til mange kokebøker og en hel samling kjøkkenmaskiner. Det var ikke mulig å utvide rommet, så familien måtte utnytte den eksisterende plassen fullt ut. FOTO: Dianna Nilsson
KJØKKENET FØR: Familien Thornberg Graeser ville ikke at kjøkkenet kun skulle føles som et matverksted, men også som et sted der man hygger seg. Det skulle være plass til mange kokebøker og en hel samling kjøkkenmaskiner. Det var ikke mulig å utvide rommet, så familien måtte utnytte den eksisterende plassen fullt ut. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer
Publisert

Familien Thornberg Graeser elsker å lage mat og leke professjonelt kjøkkenverksted, der de fermenterer, sylter og trykkoker. Samtidig ønsker de at kjøkkenet deres skal ose av hygge og være koselig å oppholde seg i for familien på seks. Et kjølig industrikjøkken var ikke veien å gå, så i stedet kom de opp med vakre og praktiske oppbevaringsløsninger.

Fra kjøkkenet er det adgang til et av barnerommene, så her fikk de satt inn en skyvedør i stedet for en alminnelig dør, som ville slukt for mye gulvplass. På den måten ble det rom for en stor kjøkkenøy med plass til oppbevaring og barstoler rundt. Øya består av to skjenker satt sammen, rygg mot rygg, med en marmorplate over. Det var nemlig billigere enn å få en spesialbygget øy.

Overskapene ble fjernet for å gjøre kjøkkenet luftigere. Til gjengjeld har familien satt to vitrineskap over hverandre, til kokebøker og serviser. Den utradisjonelle løsningen skaper hyggestemning og orden.

Kun én enkelt ting med industrielt uttrykk har funnet veien til det nye kjøkkenet, nemlig et barkjøleskap med glassdører. Det gir innsyn til maten, slik at man alltid kan se lekkerbiskene som blir laget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer