KJØKKENET FØR: Familien Thornberg Graeser ville ikke at kjøkkenet kun skulle føles som et matverksted, men også som et sted der man hygger seg. Det skulle være plass til mange kokebøker og en hel samling kjøkkenmaskiner. Det var ikke mulig å utvide rommet, så familien måtte utnytte den eksisterende plassen fullt ut. FOTO: Dianna Nilsson
KJØKKENET FØR: Familien Thornberg Graeser ville ikke at kjøkkenet kun skulle føles som et matverksted, men også som et sted der man hygger seg. Det skulle være plass til mange kokebøker og en hel samling kjøkkenmaskiner. Det var ikke mulig å utvide rommet, så familien måtte utnytte den eksisterende plassen fullt ut. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

Kjøkken:

Feminint kjøkkenverksted

Se hvordan plassen ble utnyttet maks, og kosefaktoren ble skyhøy!

Familien Thornberg Graeser elsker å lage mat og leke professjonelt kjøkkenverksted, der de fermenterer, sylter og trykkoker. Samtidig ønsker de at kjøkkenet deres skal ose av hygge og være koselig å oppholde seg i for familien på seks. Et kjølig industrikjøkken var ikke veien å gå, så i stedet kom de opp med vakre og praktiske oppbevaringsløsninger.

Fra kjøkkenet er det adgang til et av barnerommene, så her fikk de satt inn en skyvedør i stedet for en alminnelig dør, som ville slukt for mye gulvplass. På den måten ble det rom for en stor kjøkkenøy med plass til oppbevaring og barstoler rundt. Øya består av to skjenker satt sammen, rygg mot rygg, med en marmorplate over. Det var nemlig billigere enn å få en spesialbygget øy.

Overskapene ble fjernet for å gjøre kjøkkenet luftigere. Til gjengjeld har familien satt to vitrineskap over hverandre, til kokebøker og serviser. Den utradisjonelle løsningen skaper hyggestemning og orden.

Kun én enkelt ting med industrielt uttrykk har funnet veien til det nye kjøkkenet, nemlig et barkjøleskap med glassdører. Det gir innsyn til maten, slik at man alltid kan se lekkerbiskene som blir laget.

KJØKKENET ETTER: Familien valgte utradisjonelle rosanyanser til rommet. De svarte gulvene gir kontrast, og på den ene veggen pynter store fliser med botaniske motiver opp. Benkeplatene er i marmor, og overalt står kjøkkenting og reisefunn framme. FOTO: Dianna Nilsson
KJØKKENET ETTER: Familien valgte utradisjonelle rosanyanser til rommet. De svarte gulvene gir kontrast, og på den ene veggen pynter store fliser med botaniske motiver opp. Benkeplatene er i marmor, og overalt står kjøkkenting og reisefunn framme. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

LES OGSÅ: Frisk opp hjemmet med rosa interiør!

Fine, håndlagde kjøkkenøyer er dyre. Derfor satte familien sammen to av Ikeas «Malsjö»-skjenker i massiv eik og la en marmorplate over. Dette gir masse oppbevaringsplass. Marmorplaten er fra Borderstone. Grepene i børstet messing er fra H. Skjalm P. Lysekronen er fra Menu. Den behagelige barstolen med velurtrekk er fra Gubi.
Underlimt, massiv messingvask fra Ono.dk. Armaturen hadde familien fra før, kjøpt hos Quooker. Bruk en stor, flott vase til oppbevaring av oppvasktabletter, så har du dem innen rekkevidde. Skålen er fra K.H. Würtz, håndsåpen og kremen er fra Aesop, og vasen er fra Lyngby Porcelæn.
Det krever litt estetisk sans og orden å ha et kjøleskap med glassfronter. Men det er så mye morsommere å lage mat når man kan se alle råvarene ligge der, fristende og vakre, synes familien. Det svarte industrikjøleskapet er egentlig et barkjøleskap funnet på Cateringinventar.dk. Den rosa støpejernskomfyren med to ovner er fra Aga.

LES OGSÅ: Se så flott Malene og mannen har det i sitt 100 år gamle hjem!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: