Bolig & Interiør

Fikk Merket for God Design

Torsdag delte Norsk Designråd ut Merket for God Design. En av prisene gikk til Kari Traa og hennes spenstige kleskolleksjon.

All grunn til å smile for Kari Traa etter årets Merket for God Design-prisutdeling.
All grunn til å smile for Kari Traa etter årets Merket for God Design-prisutdeling. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den tidligere kulekjøreren lanserte kleskolleksjonen under sitt eget navn, Kari Traa, i 2002. Mottoet var og er fortsatt: Sporty galskap til jenter som tør!

Satser utenlands

Det Bergensbaserte designfirmaet Haltenbanken har designet profilen som presenterer kleskolleksjonen og som skal gjøre den til en merkevare også utenfor landets grenser.

- Kari Traa er ikke noe stort navn utenfor Norge, derfor har det vært viktig å få fram det helt riktige uttrykket. Den visuelle helheten er en av nøklene til suksess, sier Traa.

LES OGSÅ: Norsk lampedesign til topps

Fikk Merket for God Design

Helhetlig fra Voss

Juryen var imponert over produktene og mente at den visuelle profilen til klesmerket er en hyllest til merkevaren Kari Traa og hennes utadvendte energi.Ifølge juryen kombinerer profilen feminin tradisjonsrik vossakultur med et tidsriktig formspråk som vil tåle tidens tann.

- Profilen legger grunnlaget for grafikken i kolleksjonene, og skal være lett å kjenne igjen - enten du ser en lue, en innpakket undertrøye, en plakat eller besøker nettsiden, sier designer Elise Sæle i Haltenbanken, som har jobbet med Kari Traa de siste to årene.

LES OGSÅ: Kopi eller ekte vare?

Utmerkelsen ble offentliggjort av Norsk Designråd på Designdagen 2007, som ble avholdt på Norsk Design og Arkitektursenter (DogA) torsdag 15. mars.

- Vi er et lite team som jobber tett sammen og det er selvfølgelig stort for oss å få Merket for God Design, sier Kari Traa i en pressemelding.

Ta en titt

Utstillingen av alle Merket for God Design-produkter vil åpne 23. mars og være åpen for alle ut april måned.

LES OGSÅ: Kamp om gjeveste pris

Foto: Lasse Berre

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer