Else Kåss Furuseth

Fikk varsel om tvangsutkastelse

Else Kåss Furuseth røper detaljer fra sin boligreise.

ELSE KÅSS FURUSETH: Norges humordronning liker ikke enkle løsninger, og innrømmer at hun har for mye av det meste - fordi hun vegrer seg for å kvitte seg med minner. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
ELSE KÅSS FURUSETH: Norges humordronning liker ikke enkle løsninger, og innrømmer at hun har for mye av det meste - fordi hun vegrer seg for å kvitte seg med minner. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Else Kåss Furuseth er en av Norges mest elskede komikere og programledere, og KK har flere ganger hatt hennes fantasifulle hjem på trykk. Hun har delt med KKs lesere at hjemme hos henne varer julen helt til påske, og at hennes hang til farger, humoristiske pyntegjenstander og til og med en spilleautomat (!) i stua, er takket være nostalgi og barndomsminner.

I en ny episode av podkasten Interiørrådet har KK-journalist Benedicte Wessel Holst og interiørekspert Tone Kroken invitert Else som gjest, og her byr Else i rike monn på om sin egen boligreise.

EKSPERTER: Journalist Benedicte Wessel Holst og interiørekspert Tone Kroken er hodene bak Interiørrådet. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
EKSPERTER: Journalist Benedicte Wessel Holst og interiørekspert Tone Kroken er hodene bak Interiørrådet. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Sparer på ting

Komidronningen røper at hun alltid har vært glad i å spare på ting, og ikke så lett kvitter seg med noe. Ja, hun kan til og med bli lei seg på en tings vegne, og ta den med seg hjem, for at tingen ikke skal «føle seg som den siste bananbiten i Twist-posen, som ingen vil ha».

Og det er nettopp denne gleden over ting, som førte til at Elses far, da hun var i tenårene, en dag hadde festet en grå konvolutt på romdøren hennes.

Til Interiørrådet forteller Else at hun åpnet konvolutten i spenning:

– På hjemme-PC-en hadde han skrevet «varsel om utkastelse» fordi det rett og slett ikke var mulig å gå på gulvet mitt.

I dag bor hun i leilighet sentralt i Oslo, og Benedicte og Tone lover å komme hjem til henne for å hjelpe henne å rydde unna en dag.

– Kanskje dere må bli en hel uke, sier Else og ler.

Synker i verdi 100 000 i året

Else er glad i farger, og har blant annet et rosa tak og auberginefarget stue, og beskriver det som å «komme inn i en livmor».

– Jeg snakket med en megler som mente at leiligheten min faller hundre tusen i verdi i året, sier Else spøkefullt.

Hun har flere ganger hatt interiørekspert Tone Kroken på besøk for å hjelpe seg med interiørtips, og et av de viktigste knepene Else har lært seg er å samle gjenstander i et stilleben, istedenfor å spre dem rundt.

En av gjenstandene hun er spesielt glad i er den meterhøye McDonalds-M-en hun har over senga si. Bare en gang har den falt i hodet hennes – og ikke grunnet usømmelig aktivitet. For øvrig er soverommet det eneste rommet i leiligheten hun er litt misfornøyd med:

– Det svarte taket gjør det litt sånn barockenroll. Det forplikter liksom til at det skal skje ting i senga, sier Else.

– Skal vi ikke heller male det gult? spør Tone.

Interiørrådet oppsummerer Elses besøk med at alt er lov når det kommer til interiør, men at det også er lov å fjerne ting når det blir for mye.

Interiørrådet kan du høre her:

Interiørpodden er tilknyttet Aller Social Club, som er et heleid influenser – og podkastbyrå i Aller Media AS. KKs redaksjonelle vurderinger gjøres helt uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for Aller Social Club ligger her.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer