Bolig & Interiør

Fiks hagemøblene i påsken

Med litt egeninnsats gjør du hagemøblene klare for en lang og varm sommer. Her er tipsene.

Publisert
Sist oppdatert
Alle hagemøbler i tre må dessverre vedlikeholdes. Det gjelder også for trykkimpregnerte materialer. Impregneringen hindrer nemlig ikke treverket i å tørke ut og dermed sprekke opp.

Både fukt og solstråler er med å bryte ned fibrene i treverket. De fleste har sett hagemøbler som er blitt helt grå. Men det er ingen grunn til å fortvile eller kjøre til butikken for å kjøpe nytt. En liten påskeinnsats kan gjøre møblene vakrere enn noensinne.

Hvis det ikke står for ille til med møblene, kan du påføre en uteolje som skal hindre nedbrytingsprosessen. Det gjør også at fargen på møblene friskes opp.

Utemøblene bør egentlig oljes hvert år. Tørk av overflødig olje som ikke trekker inn i treverket.La beina stå i en boks


Normalt skal det holde å rengjøre møblene før de oljes eller beises. Men har det gått så langt at overflaten er stygg og har fått sprekker, må møblene slipes ned på forhånd.

Stryk på olje til treet er mettet. Bruk en fille gjennomtrukket med olje, bortsett fra til store flater der det bør brukes en bred, flat pensel.

For å hindre at vann trenger inn i sprekker og merker i møblene, skal de hvert år påføres et strøk gjennomtrengende olje, etterfulgt av toppstrøkolje. Ekstra nøye er det med beina på stolene.

La gjerne stolbeina stå i en boks fylt med beis eller impregneringsvæske en stund slik at veden blir mettet. Lykke til!

Foto: Image Source/AOP

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer