Hageliv

Firkantet plen ble deilig oase med lune kroker, frodige lekesteder og et helt fantastisk drivhus

Charlotte og Filip forvandlet både hus og hage!

LEKESTEDER: Jentene leker seg i skyggen av et frukttre med et svalt nettingtelt fra Ikea.   Foto: Tia Borgsmidt
LEKESTEDER: Jentene leker seg i skyggen av et frukttre med et svalt nettingtelt fra Ikea. Foto: Tia Borgsmidt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et hus fra 1965 som ligger i Hvidovre og er på 130 kvadratmeter bor Charlotte og Filip Lindell med barna Aimee (8), Sia (6) og lille Villum på et knapt år. Charlotte og Filip har gitt både huset og hagen et skikkelig ansiktsløft.

Det lille, rødbrune trehuset lå ikke der de egentlig ønsket å bo, og da Charlotte og Filip kjøpte det, tenkte de at dette bare var midlertidig – et sted de kunne bo til de fant drømmehuset

– Nå kan vi ikke forestille oss å skulle flytte herfra. Vi har verdens beste naboer, barnas lekekamerater i nærheten, og vi har utviklet et kjærlighetsforhold til både huset og hagen vår, sier Charlotte.

Allerede på visning så hun for seg å male om huset utvendig.

– Jeg har nok alltid drømt om et svartmalt hus med hvite vinduer, og her kunne jeg få innfridd den drømmen. 

Charlotte og Filip satte også i gang med å plante og innrede hagen, som fram til da kun hadde vært en ­kjedelig og firkantet gressplen. Ved hjelp av rose­busker, stauder og frukttrær gjorde de den om til en romantisk hage, der både solrike åpninger og svale skyggehjørner har fått plass. Barna har mange spennende, små kroker å leke i, og hagen har flere koselige hjørner å slå seg ned i. Enda en drøm Charlotte hadde hatt, gikk i oppfyllelse da hun fylte 30.

– Jeg hadde snakket om et drivhus i årevis, og i bursdagspresang bygget Filip et til meg. Hans betingelse var at han fikk lov til å gå bananas i byggevarebutikken og kjøpe seg alt det verktøyet han trengte og ønsket seg, ler Charlotte. 

Foto: Tia Borgsmidt
Foto: Tia Borgsmidt Vis mer

Drivhuset er plassert midt i hagen og er innredet med hagemøbler og spiselige vekster. Her nyter familien stille frokosstunder allerede fra mars, og om sommeren dyrker de tomater og agurker til deilige, kortreiste salater her. LES OGSÅ: La det spire og gro i vinduskarmen

Også innvendig fikk huset en overhaling. Paret gikk til angrep på gamle tapeter og mørke himlinger, og gjorde boligen lys, luftig og stilren. I kjøkkenet byttet de ut vask, armatur, benkeplate og vifte, og alle frontene ble malt hvite. Deler av veggen mot stuen ble også fjernet, slik at rommene føles mer åpne. 

– Vi setter veldig stor pris på romfordelingen her. Det funker så bra for oss å ha alt på ett plan, med barnerommene i nærheten av stuen, sier ­Charlotte.  

Innredningen er en herlig miks av gamle design­klassikere kjøpt på auksjon, loppisfunn, arvestykker og Ikea-møbler som Charlotte har endret på for å få dem akkurat slik hun vil ha dem. Det gir et personlig og kreativt uttrykk

– Jeg har alltid elsket å lage ting selv, og har alltid en idé som venter på å bli satt ut i live. Det kan bli litt mange prosjekter, og jeg tror mannen min ser fram til at permisjonstiden min snart er slutt, smiler Charlotte. redaksjonen@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer