SKAL RENOVERE HELE HUSET: Signe Schineller skal pusse opp sitt nye hus på to måneder og skal gi tips og råd til leserne av bloggen hennes underveis.  Foto: Anniken Zahl Furunes
SKAL RENOVERE HELE HUSET: Signe Schineller skal pusse opp sitt nye hus på to måneder og skal gi tips og råd til leserne av bloggen hennes underveis. Foto: Anniken Zahl Furunes Vis mer

Interiør

Følg med på denne bloggen

Slik kan få ny inspirasjon og unngå de vanlige fellene.

Publisert
- Ta det du har for hånden og lag noe av det, har Signe Schineller, skribenten av bloggen re:signert (Ekstern lenke), tidligere uttalt til KK.no.

Dette er en kvinne som lever opp til det hun snakker om, for jobben hennes handler hovedsaklig om å gi nytt liv til møbler som egentlig skulle vært på søppeldynga.

Signe er nemlig interiørstylist i sitt eget dekorasjonsfirma hvor hun redesigner gamle, slitte eller ødelagte møbler.

Denne gangen har hun imidletid et litt større prosjekt i vente. Bloggeren har kjøpt seg et hus fra 1950-tallet på Vestlandet, som skal totalrenoveres. Og det skal gjøres på 2 måneder!

LES OGSÅ: Den hotteste interiørtrenden nå

Få tips og råd til din egen oppussing

Etter over 18 år i Oslo har Signe bestemt seg for å flytte fra Storbyen og til bygda Rosendal på Vestlandet, hvor det venter et hus med strandlinje og havutsikt.

Huset er imidlertid ikke fiks ferdig. Her skal hun rive ned vegger, pusse ned gulv, slipe og male, og hele prosessen skal hun vise frem på bloggen sin re:signert (Ekstern lenke).

- Underveis kommer jeg til å gi mye tips og råd. Både til inspirasjon, utfordringer jeg møter på og feller du kan unngå. Enkelte kan kanskje trenge litt motivasjon underveis også, forteller Signe.

Du kan også lese om valgene hun gjør underveis i forhold til budsjett, praktiske løsninger og eventuelle alternativer hvis noe ikke går som man vil. I tillegg vil hun selvfølgelig vise deg hva du kan gjenbruke.

- Det er viktig å bruke det du har, og mye kan brukes på en annen måte. For eksempel kan en gammel dør bli brukt som sengegavl, gjøres om til et bord eller brukes i et annet rom, forteller hun.

LES OGSÅ: Årets mest glamorøse julepynt

Slik bør du planlegge

Grunnen til at Signe har valgt å sette av to måneder til renoveringen er fordi hun ikke orker at huset skal stå halvferdig over lenger tid, som det ofte blir til når man skal pusse opp.

Hvis du også frykter at du skal havne i denne fellen, anbefaler Signe at du planlegger godt i forveien og legger en fremdriftsplan.

- Jeg har tatt med meg en entrepenør og en glassmester på befaring for å se hva som må gjøres. Slike ting er viktig å sjekke i forkant, sier Schineller.

I tillegg anbefaler hun at du ikke stresser, men holder hodet kaldt og tar alt i riktig rekkefølge. Hun selv er fortsatt i forberedelsesfasen, men kommer til å begynne på selve oppussingen i januar.

For å følge med på prosessen og plukke opp noen gode tips, gå inn på bloggen til Signe; re:signert (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Slik pusser du opp badet rimelig

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer