Mote:

Før var dette stilige hjemmet en gammel jordmorklinikk

Mia og Martin så umiddelbart et stort potensial i huset, og de ble raskt enige om at de selv ­ville stå for det meste av oppussingen.

Overalt i hjemmet har Mia innredet med fargerike detaljer som fanger øyets interesse. Skjenken er fra Tylko. FOTO: Mia Mortensen
Overalt i hjemmet har Mia innredet med fargerike detaljer som fanger øyets interesse. Skjenken er fra Tylko. FOTO: Mia Mortensen Vis mer
Publisert

Det var de originale detaljene, slik som bokhyllen og gelenderet, som overbeviste Mia Mortensen og Martin Povlsen om at den gamle jordmorklinikken skulle bli familiens framtidige hjem. Mia og Martin så umiddelbart et stort potensial i huset, og de ble raskt enige om at de selv ­ville stå for det meste av oppussingen.

– Jeg har særlig latt meg inspirere av de gamle 50-tallshusene, som er innredet praktisk, elegant og funksjonelt, og med en leken innstilling til farger og former. Det er spesielt fargekombinasjoner, stemninger og teksturer i gamle kunstbøker og hele Midcentury-­stilen som fascinerer meg, sier Mia.

Hun beskriver stilen sin som splittet. Den ene dagen er den avdempet og enkel, den neste leken og fargerik. Hun elsker å finne brukte, originale klassikere, nips, ­bøker, kurver og keramikk, og derfor er stilen en blanding av ulike former, farger og teksturer som hun setter sammen for å skape en spesifikk stemning. Kjøkkenet og spisestuen må gjerne oppfordre til lek og gi energi, stuen må gjerne være mer huleaktig med mørkere fargevalg, og soverommet skal for tiden helst være lett, rolig og ­omfavnende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer