Interiør

Forvandlet fabrikk til råkul leilighet

På bare to uker skapte Renee den tøffe stilen!

KJØKKENDRØM: Kjøkkenet var allerede installert da Renee flyttet inn. Nå drømmer hun om hvite fronter og en kraftig kjøkkenbenk av betong. SMEG-kjøleskapet fikk selskap av et vitrineskap av stål. Foto: Raul Candales Franch/IDECORimages.com
KJØKKENDRØM: Kjøkkenet var allerede installert da Renee flyttet inn. Nå drømmer hun om hvite fronter og en kraftig kjøkkenbenk av betong. SMEG-kjøleskapet fikk selskap av et vitrineskap av stål. Foto: Raul Candales Franch/IDECORimages.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et industrielt råloft med en miks av vintage- og designmøbler i naturlige farger i den gamle elektronikkgiganten Philips’ fabrikkområde i Eindhoven i Nederland bor Renee Arns. 

– Jeg er en stor fan av å bevare og bringe liv til gamle ting, sier Renee. 

– Jeg synes det er så dumt og bortkastete penger å kjøpe alt nytt.

Renee Arns er stylist, skribent og fotograf i midten av 30-årene og flyttet hit etter å ha bodd i et hus i 15 år. Hun lot seg friste av lyset og luftigheten som fem meters takhøyde og gigantiske industrivinduer gir. Fabrikk­området, som kun ligger fem minutters togtur fra sentrum, er forandret til en myldrende blanding av leiligheter, butikker og trendy restauranter.

Renees leilighet er en av 276 leiligheter i to bygninger som heter Anton og Gerard, oppkalt etter to medlemmer av Philipsfamilien som satte området på kartet. De er blant de få bygningene som ble bevart og restaurert da renoveringen av området startet.

I dag er første og andre etasje av bygget brukt til museum og galleri, kontorer og restauranter. Tredje til sjette etasje er leiligheter. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer