OPPUSSING: Hele takhøyden er utnyttet med skap fra gulv til tak. De dype skapene gir god plass til lagring av alt familien ønsker, og i tillegg har vi unngått bordben og ting som opptar gulvplass: FOTO: Tia Borgsmidt
OPPUSSING: Hele takhøyden er utnyttet med skap fra gulv til tak. De dype skapene gir god plass til lagring av alt familien ønsker, og i tillegg har vi unngått bordben og ting som opptar gulvplass: FOTO: Tia Borgsmidt Vis mer

Oppussing:

Fra traust kontor til multi-rom med masse lagringsplass

Sjekk den forandringen!

Dette rommet skulle helst fungere som både kontor, garderobe og oppbevaringsplass for å oppfylle ønskene til Dorte og Axel, som bor her. De ville ha et multifunksjonelt rom som rommer mye, uten å se rotete ut.

Derfor ble lukkede skap fra gulv til tak løsningen. Nå oppleves oppbevaringsveggen som en viktig del av rommet i stedet for å være et stort og tungt møbel, som store skap og kommoder fort kan bli om de blir plassert midt på en tom vegg. Skapene er faktisk kjøkkeninredning fra Ikea. De dype skapene gir god plass, og skaper også et naturlig rom for et skrivebord i midten.

I stedet for å gå for et klassisk bord med ben, tilpasset vi en plate til både bredden og lengden på skapene for å utnytte plassen maks. Dette gjør det enkelt å rengjøre gulvet, og inntrykket blir luftig.

Over bordplaten hengte vi opp en åpen hylle der familien kan plassere tingene de vil ha framme. På veggen mellom bordet og hyllen ble en tavle hengt opp. Her er det enkelt å henge opp ting, uten å måtte lage hull i veggen. Tavlen ble malt i en delikat blånyanse for å tilføre farge og liv til rommet.

LES OGSÅ: Slik innreder du med grønne planter i alle rom

FØR: Gulvet var råfint, men ble vanskelig å rengjøre fordi det alltid sto løse gjenstander og rot rundt om. FOTO: Privat
FØR: Gulvet var råfint, men ble vanskelig å rengjøre fordi det alltid sto løse gjenstander og rot rundt om. FOTO: Privat Vis mer
Utnytt all plassen opp til taket med skap som går hele veien. Da får du masse lagring, og det ser stilig ut. Et godt tips: Lag et skapsystem over hele veggen i stedet for flere store møbler, som ofte kan virke veldig tungt.
Grønne planter er alltid en hit for å skape en levende stemning. Et godt tips: Få inn farge på detaljene og små flater du enkelt kan bytte ut eller male om, så kan heller basen være nøytral.
En tavle som du kan henge opp barnas tegninger, handlelisten og små, søte lapper på, er både fin og praktisk. Mal den gjerne i en frisk farge for å live opp hjemmekontoret.

LES OGSÅ: Her er årets største interiørtrender!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: