interiør:

Franske følelser

Maria Brix elsker Paris og franske bruktmøbler, og det bærer hjemmet hennes preg av.

FOTO: Kaul production
FOTO: Kaul production Vis mer
Publisert

Da jeg var ung, solgte jeg små, hjemmelagde København-motiver til turistene på Strøget for å finansiere reisene mine til den franske hovedstaden. Vår første reise som ungt kjærestepar gikk til Paris, og siden jeg var 18 år, har jeg vært der flere ganger i året, forteller Maria, som sammen med mannen Jakob alltid kjører bil dit. Det er fordi bilen skal proppes med loppemarkedfunn som skal tas med tilbake til Marias ­butikk, Brix Brocante, som hun åpnet for fem år siden.

«More is more»

Maria har vært interessert i brukte ting så lenge hun kan huske.

– Vi hadde en del arvemøbler, kunst, ­porselen og glass i min familie, og det fylte hjemmet vårt – både fysisk og mentalt. Som liten elsket jeg å høre mormoren min fortelle historier knyttet til de gamle tingene, og de fikk derfor et helt spesielt liv, forteller Maria.

Hun har alltid vært svært glad i å gå på loppe­markeder, særlig utenlandske. Og det beste er når et funn får et nytt hjem hos en glad kunde. Men hun får også noe annet med seg fra disse reisene, nemlig massevis av inspirasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer