Interiør:

Fristed i det grønne

Ute og inne smelter sammen i Ann-Lies sommerhus. Her er grønne detaljer, møbler i tre og rattan og masse planter.

INTERIØR: Innred med botaniske motiver, skjell og fine loppefunn hvis du vil skape samme stemning som i Ann-Lies sommerhus. FOTO: Christina Kayser O.
INTERIØR: Innred med botaniske motiver, skjell og fine loppefunn hvis du vil skape samme stemning som i Ann-Lies sommerhus. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Publisert

Det gule ferdighuset fra 1971 hadde mørke farger på innvendige vegger og vegg-til-vegg-teppe da Ann-Lie så det første gang. Sommerhuset var blitt brukt som helårsbolig i mange år, og det var ikke skjedd de helt store forandringene. Men Ann-Lie så straks mulighetene: Her kunne huset bli lyst og morderne med hvit maling, nytt kjøkken og treterrasse.

– Det var et virvar av ting og farger her, og huset var veldig hippieaktig på den dårlige måten. Det tok lang tid å sette det i stand, og det føltes på et tidspunkt som om vi aldri ville bli ferdige. Men plutselig begynte det å forvandle seg til et lyst og luftig sommerhus det var hyggelig å være i, forteller Ann-Lie.

Hun valgte å male alt hvitt, selv om hun egentlig er glad i farger. Det minimalistiske sommerhuset innbyr til ro og enkelhet.

– Stedet er vårt tilfluktssted, der vi kan slappe mentalt helt av. Det kan ikke være for mange ting og farger, for man må kunne koble helt av og ikke la seg forstyrre, sier Ann-Lie. Hun har innredet huset med ting i grønne nyanser, møbler i tre og rattan og selvsagt planter, så ute og inne smelter fint sammen.

– Her er vi tett på havet og den hyggelige skogen i Tisvilde Hegn. Derfor har jeg innredet med ting fra naturen og grønne toner for å gi huset et botanisk preg, forteller Anne-Lie, som også har latt taket stå umalt og bare malt bjelkene. Det understreker den naturlige danske sommerhusstemningen i det gamle ferdighuset.

Ann-Lie har malt alt hvitt, selv om hun er glad i farger. Det minimalistiske sommerhuset innbyr til ro og enkelhet. FOTO: Christina Kayser O.
Ann-Lie har malt alt hvitt, selv om hun er glad i farger. Det minimalistiske sommerhuset innbyr til ro og enkelhet. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer

- Jeg elsker gamle ting med sjel

Ann-Lie elsker å gå på loppemarked, og mange av tingene i huset er da også fra det lokale markedet i Tisvilde.

– Jeg er en samler, og jeg elsker gamle ting med sjel. Jeg må alltid passe på at det ikke kommer for mange ting inn i huset. Finner jeg noe nytt å ha her, må jeg ta med noe annet hjem til helårsboligen vår, sier hun.

Familien bruker sommerhuset hele året i ferier og helger. Hver årstid har sin sjarm.

– Det beste ved sommerhuset er faktisk å komme hjem etter en gåtur og fyre opp i ovnen. Uansett om det er vinter eller en regnfull sommerdag, får ovnen meg i feriestemning, og jeg glemmer alt om klesvask og travle hverdager. Det er dårlig internettforbindelse og bare et lite tv her, så vi koser oss i stedet med brettspill. Det er både hyggelig og veldig avslappende, sier Ann-Lie.

Huset er bare 54 kvadratmeter stort, men med innvendig skråtak og mange vinduer virker det mye større. En snekker har laget en lang og smal plate til bordet som passer til det åpne rommet. Stolene og det grønne vitrineskapet i hjørnet er fra Ikea. Puten med blader er fra HK Living. Tips! Hvitt på de store flatene gir lys og frihet til å bruke farger på andre elementer i interiøret. FOTO: Christina Kayser O.
Huset er bare 54 kvadratmeter stort, men med innvendig skråtak og mange vinduer virker det mye større. En snekker har laget en lang og smal plate til bordet som passer til det åpne rommet. Stolene og det grønne vitrineskapet i hjørnet er fra Ikea. Puten med blader er fra HK Living. Tips! Hvitt på de store flatene gir lys og frihet til å bruke farger på andre elementer i interiøret. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Det beste Ann-Lie vet, er 
 å komme hjem etter en gåtur og fyre opp i ovnen på en kjølig dag. Sofabordet er funnet på Dba.dk, sofaen er fra Bolia, mens stolen er designet av Tove Kindt-Larsen og kjøpt på Liggestolen.dk. Tips! Understrek sommerhusstilen ved å la taket være i rått tre, mens bare de tverrgående bjelkene er malt hvite. FOTO: Christina Kayser O.
Det beste Ann-Lie vet, er å komme hjem etter en gåtur og fyre opp i ovnen på en kjølig dag. Sofabordet er funnet på Dba.dk, sofaen er fra Bolia, mens stolen er designet av Tove Kindt-Larsen og kjøpt på Liggestolen.dk. Tips! Understrek sommerhusstilen ved å la taket være i rått tre, mens bare de tverrgående bjelkene er malt hvite. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Sett grønt glass sammen med ting i tre og keramikk for å lette uttrykket. Tegning, glasshode og treskål er loppfunn. Den brune vasen er av keramikeren Sten Børsting, mens karaffelen er fra House Doctor. FOTO: Christina Kayser O.
Sett grønt glass sammen med ting i tre og keramikk for å lette uttrykket. Tegning, glasshode og treskål er loppfunn. Den brune vasen er av keramikeren Sten Børsting, mens karaffelen er fra House Doctor. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Skap deilig sommerstemning med lyse, gamle bambus- og rattanmøbler og grønne greiner i vaser. Tips! Dropp innkjøpte blomsterbuketter. Ute er det fullt av grønne greiner og markblomster som er enda vakrere. FOTO: Christina Kayser O.
Skap deilig sommerstemning med lyse, gamle bambus- og rattanmøbler og grønne greiner i vaser. Tips! Dropp innkjøpte blomsterbuketter. Ute er det fullt av grønne greiner og markblomster som er enda vakrere. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Gjør som Ann-Lie og la grønne toner gå igjen i alle rom. Her ser du både tebokser, boller og flasker i grønt. Den fine asjetten med fugl er et loppefunn. FOTO: Christina Kayser O.
Gjør som Ann-Lie og la grønne toner gå igjen i alle rom. Her ser du både tebokser, boller og flasker i grønt. Den fine asjetten med fugl er et loppefunn. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Fra stuen ser du inn på det svarte kjøkkeninteriøret som erstattet det gamle, slitne 70-tallskjøkkenet. Dette er fra Ikea og passer fint til husets enkle arkitektur. Messingarmaturen har Ann-Lie og Hans Christian funnet i Tyskland. Tips! I sommerhuset trenger du færre ting enn hjemme. Dropp lukkede overskap, og sett opp hyller der du viser fram fine ting du bruker. Da virker også kjøkkenet større. FOTO: Christina Kayser O.
Fra stuen ser du inn på det svarte kjøkkeninteriøret som erstattet det gamle, slitne 70-tallskjøkkenet. Dette er fra Ikea og passer fint til husets enkle arkitektur. Messingarmaturen har Ann-Lie og Hans Christian funnet i Tyskland. Tips! I sommerhuset trenger du færre ting enn hjemme. Dropp lukkede overskap, og sett opp hyller der du viser fram fine ting du bruker. Da virker også kjøkkenet større. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Selv det lille soveværelset er lyst og luftig fordi det er skråtak med vinduer høyt oppe. Sengeteppet er fra Tine K Home, og kelimteppet er kjøpt i en teppebutikk for mange år siden. Stolen er et loppefunn. Tips! Stilen med hvitmalte bjelker, umalte tretak og hvite vegger er videreført i alle rom. Slik virker det lille huset harmonisk og større enn det er. FOTO: Christina Kayser O.
Selv det lille soveværelset er lyst og luftig fordi det er skråtak med vinduer høyt oppe. Sengeteppet er fra Tine K Home, og kelimteppet er kjøpt i en teppebutikk for mange år siden. Stolen er et loppefunn. Tips! Stilen med hvitmalte bjelker, umalte tretak og hvite vegger er videreført i alle rom. Slik virker det lille huset harmonisk og større enn det er. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
I den lille entreen står en Ikea-benk. Knaggerekke har Ann-Lie og Hans Christian selv laget av et stykke tre, og hesteskoen over døren fulgte med huset. Den skal bringe lykke! TIps! Mens vi i Norge er vant til hytter malt i mørke farger på fjellet og sjøhytter oftere er i lyse farger, er det tradisjon for svartmalte hytter ved sjøen i Danmark. FOTO: Christina Kayser O.
I den lille entreen står en Ikea-benk. Knaggerekke har Ann-Lie og Hans Christian selv laget av et stykke tre, og hesteskoen over døren fulgte med huset. Den skal bringe lykke! TIps! Mens vi i Norge er vant til hytter malt i mørke farger på fjellet og sjøhytter oftere er i lyse farger, er det tradisjon for svartmalte hytter ved sjøen i Danmark. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Det gule 70-tallshuset ble endret til et vakkert sommerhus ved hjelp av svart maling og ny, fin treterrasse. FOTO: Christina Kayser O.
Det gule 70-tallshuset ble endret til et vakkert sommerhus ved hjelp av svart maling og ny, fin treterrasse. FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer