interiør:

Funkis med farger

Alt sto slik det opprinnelig hadde vært på 1930-tallet, da Trine og familien overtok det gamle funkishuset med de spreke fargene.

FOTO: Mia Mortensen
FOTO: Mia Mortensen Vis mer
Publisert

Trine og Mathias bodde tidligere i København, der de så seg om ­etter leilighet. Men en dag dro de for moro skyld på en visning av et hus i parets hjemby Randers, og 14 dager senere hadde de kjøpt funkishuset som bærer navnet Cif. Tiden var inne for å flytte hjem til Jylland, og et svært stort ­oppussingsprosjekt ventet dem.

– Det var som å gå inn i en tidslomme da vi ble vist rundt i huset. Alt sto slik det opprinnelig var på 1930-tallet, noe som var ­utrolig inspirerende og tiltalende. Vi forelsket oss i de rene linjene, bruken av farger og de ­runde vinduene. Her så vi virkelig muligheter, for vi kunne forene Mathias’ kunnskaper som byggherre og min interesse for estetikk, farger og sammensetning av materialer, noe jeg har tilegnet meg fra mine mange år i livsstils- og motebransjen, sier Trine.

– Jeg elsker å leke med farger både på veggene og i interiører, sier Tine Damborg.
– Jeg elsker å leke med farger både på veggene og i interiører, sier Tine Damborg. Vis mer

Med oppussingen var det viktig å gjøre plass til de forskjellige fasene i livet som en familie går igjennom. Samtidig har paret hatt husets opprinnelige innredning i bak­hodet når de har truffet ulike valg.

– Vi kjøpte huset med tanke på at det skulle bli et hjem vi kan ha resten av livet. Og vi har hatt 1930-tallets farger og materialer som holdepunkt, så vi med respekt for de originale detaljene kunne gjøre dette til et trygt hjem, sier Trine.

Det modigste valget av farger er gjort i stuen. Her har Trine malt tak og vegger i rødt og oransje, farger som hun selv har blandet. Bildene er blant annet fra Hein Studio, Mama og Henri Matisse. Gulvteppet er fra Ellos, flettet benk fra Ikea og sofaer fra Sofacompany.
Det modigste valget av farger er gjort i stuen. Her har Trine malt tak og vegger i rødt og oransje, farger som hun selv har blandet. Bildene er blant annet fra Hein Studio, Mama og Henri Matisse. Gulvteppet er fra Ellos, flettet benk fra Ikea og sofaer fra Sofacompany. Vis mer

Allerede på visningen ble paret inspirert av fargene i huset. De var derfor også enige om at så snart huset var pusset opp, skulle det igjen bli farger på veggene.

– Jeg elsker å leke med farger både på ­veggene og i interiøret. Og jeg liker selv å bli overrasket når jeg kommer inn i et hjem. Og så vil jeg helst gjøre noe annet enn alle andre. Jeg er ikke redd for å kaste meg ut i noe som er annerledes, sier Trine.

Farger kan brukes til å ramme inn utsikten fra et rom til et annet, som her mellom den røde og oransje stuen og kjøkkenallrommet med blågrå fronter. Tips! Lek med sterke farger som gir kontrast. De må ikke harmonere for å gi et spennende resultat.
Farger kan brukes til å ramme inn utsikten fra et rom til et annet, som her mellom den røde og oransje stuen og kjøkkenallrommet med blågrå fronter. Tips! Lek med sterke farger som gir kontrast. De må ikke harmonere for å gi et spennende resultat. Vis mer

De mange ulike kontrastfargene gir en dynamisk innredning som utstråler personlighet og mot.

– Vi har vært innom nesten hele farge­paletten av sterke kontrastfarger når jeg ­åpner dørene til de forskjellige rommene. Det gjør meg enormt glad. Hvis man er redd for å skeie ut med fargevalg, må man huske at det alltids kan males igjen, sier ­Trine, som har valgt enkle møbler for å gi ro og plass til at fargene på veggene kan stå ut.

– Samtidig har jeg prøvd å lage en rød tråd gjennom innredningen ved å velge ­bilder og puter i farger som går igjen i andre rom i huset, sier hun.

De blågrå frontene på kjøkkenet er fra Reform, og de er montert på skap fra Ikea.
De blågrå frontene på kjøkkenet er fra Reform, og de er montert på skap fra Ikea. Vis mer
For roens skyld bør ikke kontrastene være for store på soverommet, så her er veggene malt i en dyp nyanse av grønt. Kobberlampen er fra husets tidligere eier. Speil og kommode er fra Ikea.
For roens skyld bør ikke kontrastene være for store på soverommet, så her er veggene malt i en dyp nyanse av grønt. Kobberlampen er fra husets tidligere eier. Speil og kommode er fra Ikea. Vis mer
Den flaskegrønne fargen omkranser sengen og skaper en beroligende ramme. Sengeteppet er fra Ikea, og koppen er fra The Clay Play Tips! Velg farger etter hvilken stemning du ønsker, f.eks. en dynamisk blåfarge i entreen og en rolig mørkegrønn på soverommet.
Den flaskegrønne fargen omkranser sengen og skaper en beroligende ramme. Sengeteppet er fra Ikea, og koppen er fra The Clay Play Tips! Velg farger etter hvilken stemning du ønsker, f.eks. en dynamisk blåfarge i entreen og en rolig mørkegrønn på soverommet. Vis mer
Den blå fargen i gangen har Trine valgt for å skape en gledelig velkomst. Den fortsetter langs den originale trappen opp til andre etasje. Flisene ved hoveddøren er originale. Knaggrekken «Tree Wall» er fra Fritz Hansen.
Den blå fargen i gangen har Trine valgt for å skape en gledelig velkomst. Den fortsetter langs den originale trappen opp til andre etasje. Flisene ved hoveddøren er originale. Knaggrekken «Tree Wall» er fra Fritz Hansen. Vis mer
Rosa fliser i fiskebeinsmønster gir en god dynamikk sammen med armaturen i svartbørstet krom på dette badet. Armatur fra Hans Grohe. Vask og benkeplate er fra Kuma, og flisene er fra Fliseuniverset.
Rosa fliser i fiskebeinsmønster gir en god dynamikk sammen med armaturen i svartbørstet krom på dette badet. Armatur fra Hans Grohe. Vask og benkeplate er fra Kuma, og flisene er fra Fliseuniverset. Vis mer
Som en morsom effekt er taket malt i samme blåfarge som fugene på det blå badet. De hvite, kvadratiske flisene er lik de originale fra 1930-tallet og er fra Fliseuniverset. Vasen er fra Hay
Som en morsom effekt er taket malt i samme blåfarge som fugene på det blå badet. De hvite, kvadratiske flisene er lik de originale fra 1930-tallet og er fra Fliseuniverset. Vasen er fra Hay Vis mer
På det lyse platået i første etasje har Trine innredet et hjemmekontor, og her går fargene rødt og blått igjen på bordplatens kant og i bildene. Bordplaten er spesiallaget, og lampen er fra et loppemarked.
På det lyse platået i første etasje har Trine innredet et hjemmekontor, og her går fargene rødt og blått igjen på bordplatens kant og i bildene. Bordplaten er spesiallaget, og lampen er fra et loppemarked. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer