Bolig & Interiør

Funky syver

Arne Jacobsens 50 år gamle klassiker Syverstolen kommer stadig vekk i ny drakt.

Publisert
Sist oppdatert


Birger_Christensen
Missoni


Utfordring
I samarbeid med AIDS-Fondet, og i kampen mot utbredelsen av HIV i de afrikanske land, kontaktet Fritz Hansen en rekke anerkjente merker med følgende utfordring:

"Hvordan ville Syverstolen se ut i dag, om du hadde frie hender til å designe den?"

Bildespesial
 • Se de spreke stolene


 • Resultat: 13 funky versjoner av den 50 år gamle klassikeren, signert Birger Christensen, Bisazza, Camper, Diesel, Georg Jensen, G-Star, Hugo Boss, Hummel, Louis Vuitton, Mandarina Duck, Missoni, Paul Smith og Royal Copenhagen.

  - Vi er meget stolte over at disse store internasjonale merkene deltar og samtidig støtter den globale kampen mot AIDS; uttaler Jacob Holm, administrerende direktør hos Fritz Hansen.

  Vandreutstilling
  De spreke Syverstolene har vært stilt ut i København, og befinner seg nå i London, før de skal videre til Milano, New York og Tokyo. Våren 2006 skal de auksjoneres bort, til inntekt for AIDS-Fondet.

  Louis Vuitton hyller Syveren med utgangspunkt i en av firmaets kjerneområder: Reise.

  - Det står hver og en fritt å forestille seg hvordan man har lyst til å bruke den: Om man ønsker å henge den opp i en gren til middagslur, i et stativ - eller i hagen til lek, sier Xavier Dixsault, utviklingsdirektør i Louis Vuitton.

  Sammenfoldet ser stolen, i naturlær, nesten ut som en veske (se bildet over til høyre), men når den er satt opp, er det ingen tvil om hva som har inspirert Vuitton.  (Artikkelen er levert av DinSide.no)

  Foto: www.fritzhansen.com

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer