Interiør:

Fylt med glødende lidenskap

Se varmen og personligheten som blir til av rom fylt med reisefunn fra fjerne land og brente jordfarger.

INTERIØR: Trine har valgt et kelimteppe i favorittfargene brent oransje, rødt og brunt – som også er praktisk hvis det blir sølt på. Spisebordet er et antikt kalligrafi-bord fra Green Square og stolene fra Eames. På bordet står en liten vase fra Georg Jensen og duftlys fra Molton Brown. Lampen er fra Flos. FOTO: Dianna Nilsson
INTERIØR: Trine har valgt et kelimteppe i favorittfargene brent oransje, rødt og brunt – som også er praktisk hvis det blir sølt på. Spisebordet er et antikt kalligrafi-bord fra Green Square og stolene fra Eames. På bordet står en liten vase fra Georg Jensen og duftlys fra Molton Brown. Lampen er fra Flos. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer
Publisert

Trine Fournais kjærlighet til eksotiske reiser, natur og ikke minst keramikk ses tydelig i villaen hennes i Søllerød. Derfor er det heller ikke så rart at fargeskalaen i familiens hjem nærmest gløder av varme røde, gule og brune nyanser.

– Jeg tror at hjemmet mitt er et veldig godt speilbilde av meg og livet mitt. Jeg er glad i jordfarger, for jeg synes at de bidrar til en nedtonet og rolig stemning. Og jeg liker å ta med ting hjem fra reiser. Ting som forteller en historie, sier Trine, som liker at atmosfæren hjemme er avslappet og personlig, for det skal være hyggelig å være der.

– Det synes kanskje at jeg ikke er så begeistret for den minimalistiske skandinaviske stilen. Den gjør meg alltid litt usikker, smiler Trine.

Til gjengjeld elsker hun gjenstander fra fjerne himmelstrøk, som for eksempel den fine samlingen av kunstverk fra Australia.

– Jeg elsker også gjenstandene jeg har funnet på reiser til Istanbul og Marokko. I det hele tatt er jeg opptatt av steder med mange farger og former, forteller Trine.

Et godt tips! Har du en stor stue, kan du plassere møblene fritt ute i rommet så det virker luftig. Her står møblene rundt stuens midtpunkt, peisen.

LES OGSÅ: Emilie pynter til jul allerede i oktober: – Jeg gleder meg så veldig til jul hele året!

Hos Trine Fournais spiller musikken også en stor rolle, og man kommer aldri på besøk i huset i Søllerød uten at lyden av Miles Davis eller andre jazzikoner kommer ut av høyttalerne – helt old school på vinyl, selvfølgelig.

– Vi er alle veldig glad i musikk, så det blir alltid spilt musikk her. Det er med på å skape en god stemning, forteller Trine.

Hennes kjæreste eiendel er platespilleren – og ikke minst hennes store samling av LP-plater.

På hyller og i vinduskarmer i Trines hus står rustikke kopper i mettede farger. De er alle Trines egne verker. For 25 år siden hadde hun ikke forestilt seg at hun en dag skulle komme til å leve av keramikken, og til og med ha sitt eget varemerke og butikk i Nyhavn. Men den gangen startet hun på et kurs i keramikk i en kjeller på Nørrebro – og det endret livet hennes.

– På kurset ble jeg raskt fascinert av at man kan lage nesten alt av leire, men at det samtidig er utfordrende å mestre. Det at den konstant utfordrer meg, det er en stor fascinasjon for meg.

LES OGSÅ: Se så fint det kan bli når man innreder med suvenirer!

Trines keramikk er organisk i formene, og fargeskalaen er som i hjemmet hennes: naturlige, varme jordfarger og støvete grønne, gule og blå toner. Trine finner masse inspirasjon til både farger og former i naturen. Mange av hennes nye ideer oppstår på gå- eller løpeturer gjennom skogen.

– Det er helt tydelig at jeg etter en aktiv periode med løpeturer i skogen kommer på nye ting jeg gjerne vil lage, sier Trine, som elsker skogens trær, farger og former og de forskjellige overflatene på barken.

– Teksturene inspirerer meg veldig. Og jeg er gal etter å jobbe med former, særlig de organiske, sier Trine.

Hun liker også å bringe naturen inn, om det så er en enkel blomst fra hagen i en vase eller en grein fra skogen.

– Det skal være sånn at ute og inne smelter sammen. Derfor må det være noe natur inne, smiler Trine.

Et godt tips! Bad kan ofte virke sterile og upersonlige, men bruker du gamle ting til å innrede med, kan du forvandle rommet til en oase med sjel.

LES OGSÅ: Slik blir hjemmet ditt supermoderne med gjenbruk!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer