INTERIØR: Trine har valgt et kelimteppe i favorittfargene brent oransje, rødt og brunt – som også er praktisk hvis det blir sølt på. Spisebordet er et antikt kalligrafi-bord fra Green Square og stolene fra Eames. På bordet står en liten vase fra Georg Jensen og duftlys fra Molton Brown. Lampen er fra Flos. FOTO: Dianna Nilsson
INTERIØR: Trine har valgt et kelimteppe i favorittfargene brent oransje, rødt og brunt – som også er praktisk hvis det blir sølt på. Spisebordet er et antikt kalligrafi-bord fra Green Square og stolene fra Eames. På bordet står en liten vase fra Georg Jensen og duftlys fra Molton Brown. Lampen er fra Flos. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

Interiør:

Fylt med glødende lidenskap

Se varmen og personligheten som blir til av rom fylt med reisefunn fra fjerne land og brente jordfarger.

Trine Fournais kjærlighet til eksotiske reiser, natur og ikke minst keramikk ses tydelig i villaen hennes i Søllerød. Derfor er det heller ikke så rart at fargeskalaen i familiens hjem nærmest gløder av varme røde, gule og brune nyanser.

– Jeg tror at hjemmet mitt er et veldig godt speilbilde av meg og livet mitt. Jeg er glad i jordfarger, for jeg synes at de bidrar til en nedtonet og rolig stemning. Og jeg liker å ta med ting hjem fra reiser. Ting som forteller en historie, sier Trine, som liker at atmosfæren hjemme er avslappet og personlig, for det skal være hyggelig å være der.

– Det synes kanskje at jeg ikke er så begeistret for den minimalistiske skandinaviske stilen. Den gjør meg alltid litt usikker, smiler Trine.

Til gjengjeld elsker hun gjenstander fra fjerne himmelstrøk, som for eksempel den fine samlingen av kunstverk fra Australia.

– Jeg elsker også gjenstandene jeg har funnet på reiser til Istanbul og Marokko. I det hele tatt er jeg opptatt av steder med mange farger og former, forteller Trine.

Et godt tips! Har du en stor stue, kan du plassere møblene fritt ute i rommet så det virker luftig. Her står møblene rundt stuens midtpunkt, peisen.

LES OGSÅ: Emilie pynter til jul allerede i oktober: – Jeg gleder meg så veldig til jul hele året!

Keramikken og figuren har hun laget selv, messingkoppen er kjøpt i Istanbul, og masken har Trine fått av sin onkel, som har bodd i Afrika. Strandfunnene er fra Symi og Hornbæk. Kimonoen er fra The Sophie. Gitaren tilhører Trines sønn. Under ligger et patchworkteppe i fløyel fra Christina Lundsteen.
Sofaen er fra Erik Jørgensen, puter og puff er fra Christina Lundsteen, og teppet har Trine hentet med hjem fra Marokko. Den Spanske Stol i røkt eik og lær er designet av Børge Mogensen. Maleriene er australsk aboriginsk kunst, den kinesiske konsollen er et gammelt funn, og masken på pinne er kjøpt i Berlin.
Den gamle kinesiske kommoden er fra Green Square, bokstøtten er kjøpt i Paris, og trommen er fra Marrakech. Bysten, vasen og skålen har Trine selv laget. Maleriet er australsk aboriginsk kunst. Sjekk aboriginalpaintings.dk for lignende.
Miks gjerne mønstrete og ensfargete gulvtepper. Så lenge en av fargene fra det ensfargete teppe går igjen på det mønstrete teppet, vil resultatet virke harmonisk, som her i entreen. Her ligger en kokosløper på trappen, mens et kelimteppe pynter opp gulvet.

Hos Trine Fournais spiller musikken også en stor rolle, og man kommer aldri på besøk i huset i Søllerød uten at lyden av Miles Davis eller andre jazzikoner kommer ut av høyttalerne – helt old school på vinyl, selvfølgelig.

– Vi er alle veldig glad i musikk, så det blir alltid spilt musikk her. Det er med på å skape en god stemning, forteller Trine.

Hennes kjæreste eiendel er platespilleren – og ikke minst hennes store samling av LP-plater.

På hyller og i vinduskarmer i Trines hus står rustikke kopper i mettede farger. De er alle Trines egne verker. For 25 år siden hadde hun ikke forestilt seg at hun en dag skulle komme til å leve av keramikken, og til og med ha sitt eget varemerke og butikk i Nyhavn. Men den gangen startet hun på et kurs i keramikk i en kjeller på Nørrebro – og det endret livet hennes.

– På kurset ble jeg raskt fascinert av at man kan lage nesten alt av leire, men at det samtidig er utfordrende å mestre. Det at den konstant utfordrer meg, det er en stor fascinasjon for meg.

LES OGSÅ: Se så fint det kan bli når man innreder med suvenirer!

Trines keramikk har organiske former, og fargene har hun hentet inspirasjon til på sine gå- og løpeturer gjennom skogen.
Løsningen fungerer ekstra godt her, fordi de to rommene ligger på forskjellige nivåer. Trine har fått bygget en liten benk til venstre i kjøkkenet, så man kan sitte her og ta en hvil med en kopp te. Barstolene er fra Mater. Nordlux fører lignende lamper.

Trines keramikk er organisk i formene, og fargeskalaen er som i hjemmet hennes: naturlige, varme jordfarger og støvete grønne, gule og blå toner. Trine finner masse inspirasjon til både farger og former i naturen. Mange av hennes nye ideer oppstår på gå- eller løpeturer gjennom skogen.

– Det er helt tydelig at jeg etter en aktiv periode med løpeturer i skogen kommer på nye ting jeg gjerne vil lage, sier Trine, som elsker skogens trær, farger og former og de forskjellige overflatene på barken.

– Teksturene inspirerer meg veldig. Og jeg er gal etter å jobbe med former, særlig de organiske, sier Trine.

Hun liker også å bringe naturen inn, om det så er en enkel blomst fra hagen i en vase eller en grein fra skogen.

– Det skal være sånn at ute og inne smelter sammen. Derfor må det være noe natur inne, smiler Trine.

Et godt tips! Bad kan ofte virke sterile og upersonlige, men bruker du gamle ting til å innrede med, kan du forvandle rommet til en oase med sjel.

I Trines soverom er både vegger og gulv lyse og nøytrale, så gulvteppet og stolen virkelig kan stråle. Stolen Beetle er fra Gubi, putene i sengen er fra Christina Lundsteen og den rosa silkekimonoen fra The Sophie. Lampen med glassprismer er kjøpt i Barcelona.
Lag ditt eget unike baderomsmøbel av en gammel skjenk! Trine fant møbelet på Dba.dk. Den håndlagde vasken er fra Marokko, armaturen er designet av Philippe Starck for Hansgrohe, og masken er fra Iran. Lampen er kjøpt i en vintagebutikk, og håndklærne er fra Istanbul.
Trine har stilt et gammelt rullebord av metall under skråveggen og har på den måten fått plass til kremer, parfymer og håndklær.

LES OGSÅ: Slik blir hjemmet ditt supermoderne med gjenbruk!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: