Interiør:

Galleristens private samling

Kunst står sentralt i Alice Folkers liv – både i jobben hennes som gallerist og som blikkfang i hennes eget hjem.

Alice Folker har innredet rommene sine i fargetemaer som matcher maleriene hennes og som bidrar til å binde innredningen sammen. Maleriet er av Harbou Gjerdevik, messinglampen er fra Piet Hein Eek, og bordet er fra Okayoak. Stolen er Kaare Klints Safaristol, og den lille glasskrukken er laget av Helle Mardahl.
Alice Folker har innredet rommene sine i fargetemaer som matcher maleriene hennes og som bidrar til å binde innredningen sammen. Maleriet er av Harbou Gjerdevik, messinglampen er fra Piet Hein Eek, og bordet er fra Okayoak. Stolen er Kaare Klints Safaristol, og den lille glasskrukken er laget av Helle Mardahl. Vis mer
Publisert

I Alice Folkers hus i Charlottenlund er det langt fra de kliniske, hvite veggene som ofte kjennetegner kunstgallerier. Her henger i stedet kunsten på vegger som har forskjellige farger fra rom til rom på en slik måte at de komplementerer motivene på de mange maleriene.

– Før hadde vi klassiske hvite vegger, men for et par år siden fikk jeg lyst til å prøve noe nytt. Nå er fargene ulike i gangen, stuen og på kjøkkenet, og jeg er spesielt glad i grå som bakgrunn for bilder, sier Alice.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer