Interiør:

Gammelt & moderne

Noen mente at de bare burde rive det falleferdige huset da de overtok det, men Line og Jakob pusset i stedet opp fra bunnen av.

INTERIØR: Huset er arkitekttegnet, og det er tatt hensyn til lysinnfallet og skjeve linjer, slik som det kan sees på taket. Familien er ekstra glad i dette rommet fordi lyset faller så fint inn her. FOTO: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio
INTERIØR: Huset er arkitekttegnet, og det er tatt hensyn til lysinnfallet og skjeve linjer, slik som det kan sees på taket. Familien er ekstra glad i dette rommet fordi lyset faller så fint inn her. FOTO: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Lines og Jakobs svarte trehus ligger midt i den lille byen Ribe, har de likevel tilgang til grønne jorder. Og dessuten renner det en elv rett forbi huset. Og utenfor vinduet på kontoret er det utsikt til kyr som gresser like ved. Ofte kommer dyrene så tett på at familien nesten kan klappe dem fra vinduet.

Det var særlig omgivelsene paret forelsket seg i da de i sin tid kjøpte huset. Men det var ikke bare det. De falt også for huset, som da var falleferdig.

– Huset var svært slitt, men hadde likevel en spesiell sjarm og originale løsninger som vi ikke klarte å stå imot. Et eksempel er den lille stigen som fører opp til det rommet som vi nå bruker som tv-rom, sier Line.

- Jeg har en svakhet for loppefunn

Huset var faktisk så nedslitt at mange rådet dem til å jevne det med jorden og bygge helt nytt. Men det var ikke paret interessert i, for de er ikke glad i å bygge fra grunnen av. Det var Lines storebror som hadde ansvar for prosjektet, og i samarbeid med en arkitekt sto han for oppussingen.

– Vi vurderte å male den røde mursteinsveggen i spisestuen hvit, men vi er glad for at vi valgte å bevare den. Den bryter med de mange hvite flatene som gir følelsen av at huset har en historie, sier Line og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer