interiør:

Gammelt møter nytt

Ingen andre ville ha det gamle huset, så Camilla og Allan slo til. Ti år og et tvillingpar senere er det blitt et moderne hjem – med sjel.

Camilla elsker å blande ulike materialer som lær, tre og metall. Tips! Invester gjerne litt ekstra i noen få nøkkelmøbler, og suppler med fine brukte ting ellers, arvet eller fra loppemarked. FOTO: P. Wessel
Camilla elsker å blande ulike materialer som lær, tre og metall. Tips! Invester gjerne litt ekstra i noen få nøkkelmøbler, og suppler med fine brukte ting ellers, arvet eller fra loppemarked. FOTO: P. Wessel Vis mer
Publisert

Villaen fra 1910 var et av de første husene som ble bygget i strøket, selv før kirken kom opp.

– Jeg liker godt at det ikke er gjort for mye med ting, og dette huset hadde mange av de originale detaljene, til tross for at det er over hundre år gammelt. Det var vanskjøttet og krevde en masse renovering, men det skremte oss ikke, forteller Camilla.

– Huset krevde en del nytenkning

Det var mange små og trange rom, så hun og Allan fjernet flere vegger for å åpne opp mellom kjøkken og spisestue, og for å få en større stue.

– Huset krevde en del nytenkning, men det var viktig for oss å bevare den gamle sjelen. Derfor beholdt vi de gamle vinduene, selv om de ikke er helt tette, sier Camilla.

– Vi er sånne som heller bruker lang tid på ta de riktige valgene, enn å kjøre på. Det har vært litt av en utfordring å skulle leve så lenge i byggekaos, og i lange perioder unnvære kjøkken og bad. Den helt store utfordringen kom da tvillingene meldte sin ankomst. Og i dag, ti år senere, ­synes vi fortsatt ikke at vi er helt i mål.

Som gjest får man ingen følelse av at paret fortsatt har prosjekter gående. Husets gamle rammer møter på ­vakreste vis nåtiden i form av moderne skandinavisk ­møbeldesign, og stemningen i huset er innbydende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer