Bolig & Interiør

Ganske enkelt jordnært

Nok en gang søker vi mot det enkle og minimalistiske. I tillegg vil vi ha fleksibilitet - både i inne og ute.

Tapeten «Solstrå» fra Åhléns har et moderne retropreg med dempede farger og grønt som hovedtone.
Tapeten «Solstrå» fra Åhléns har et moderne retropreg med dempede farger og grønt som hovedtone. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I fjor opplevde vi en eksplosjon av mønster, farger og dekor på interiørfronten. I tillegg til en teatralsk og dekadent blanding av ulike stilarter.

Neste års stilbilde beveger seg tydelig i retning av en mer dempet stil. De pomøse tendensene fra den barokkinspirerte trenden vil avta, og vi vil igjen sette fokus på det minimalistiske og elegante.

Rester av fjorårets dekadense vil henge noe igjen, men nytt i år er et mer jordnært og dekorativt uttrykk. Jordfargene vil få en sterkere posisjon og vil ta over for den dramatiske trenden.

Gull og glamour forsvinner ikke helt, men fokuset vil i større grad være rettet mot kvalitet framfor luksus.

Ganske enkelt jordnært

Myke linjer som imiterer naturen


Stiliserte motiver av planter, blomster og dyr kan vi se i alt fra tekstiler og tapeter til bruksgjenstander.

Sofaen «Quattro» fra Skeidar.
Sofaen «Quattro» fra Skeidar. Vis mer

Mindre pompøst enn i 2006

Vi er nok en gang på vei mot det enkle og minimalistiske. Basisfargene vil være svart, hvitt, grått og naturfarger, og de brukes som et tydelig bakteppe.Tallerkenen «Elise»
(fra kr 40, Åhléns).
Spisebordet «Delta» i eik, 100x180 cm (kr 6625, Bolia).
Spisebordet «Delta» i eik, 100x180 cm (kr 6625, Bolia). Vis mer

Samlingspunkt

Familiære verdier får større betydning enn før i 2007. I tråd med dette vil «det store spisebordet» komme tilbake som samlingspunkt. Ikke at det har vært fullstendig fraværende i interiørbildet, men nå vil bordet for alvor få sin renessanse - både når familien skal samles og når man inviterer venner til sosiale sammenkomster.

Her skal det spises, bakes, læres og lekes. I tråd med gjenbruksidealene, vil vi også se mer rustikke materialer i bruk. Tunge bord av tre vil igjen entre stuer, spisestuer og kjøkken.


Dynamiske løsninger til badet fra Hansgrohe.
Dynamiske løsninger til badet fra Hansgrohe. Vis mer

Bad med god samvittighet

Badet blir viktigere enn noen gang. Nytelse og indre ro står sentralt. Vi ønsker å ta vare på oss selv, ikke bare gjennom hva vi spiser, men like mye gjennom å gi oss selv tid til å finne roen og slappe av.


LES OGSÅ!
Tid for deg selvKortreiste keramikkboller designet av Hege Gimle for Vågnes Scusi og strikket pute fra Ceannis.
Kortreiste keramikkboller designet av Hege Gimle for Vågnes Scusi og strikket pute fra Ceannis. Vis mer

Av hensyn til framtiden

Stikkord for verdier i 2007 er økologiske og naturlige materialer, rettferdig handel (fair trade), bærekraftig utvikling, forenkling og gjenbruk. Dette gir seg blant annet utslag i bruk av tradisjonelle materialer og metoder. Strikk ser vi både i motebildet og i interiøret, og det er ren ull, silke og andre naturmaterialer som dominerer.


LES OGSÅ!
Ren mat rett hjemFondbilder til dører med overdimensjonerte motiver fra svenske Format og lampen «Boudoir» fra amerikanske Thomas Paul.
Fondbilder til dører med overdimensjonerte motiver fra svenske Format og lampen «Boudoir» fra amerikanske Thomas Paul. Vis mer

Fotorealistisk

Fotografisk trykk på tekstiler, lamper, fliser og vegger kommer mer og mer. Dette har sammenheng med teknologiske framskritt som fører til at prisnivået synker på denne type produkter. Produkter som før var tilgjengelig for kontormiljøer og offentlige utsmykninger, gjør seg nå gjeldende i private hjem. Det er noe eksklusivt over en hel vegg kledd i naturtro regnskog eller et blomstrende kirsebærtre.


LES OGSÅ!
Dusj med utsikt
Fra utstillingen «Inside Out - The Art of the Garden» iscenesatt av kunstneren Sarah Bevin og vist i Londons PM Gallery nå i høst.
Fra utstillingen «Inside Out - The Art of the Garden» iscenesatt av kunstneren Sarah Bevin og vist i Londons PM Gallery nå i høst. Vis mer

Ute og inne

Grensene mellom ute- og innerom viskes ut. Kanskje er dette fordi temperaturen øker eller fordi vi nå er så lei av å pusse opp inne at vi bretter opp ermene og setter i gang med å ruste opp uterommet?

Tendensen viser at vi i større grad ønsker å komme nærmere naturen. Vi innreder uterommet og tar med oss utemiljøet inn. Frodige, grønne planter og friske blomster blir en viktig del av interiøret. Bli inspirert her!Lampe i form av hest fra nederlandske Moooi. Høytaleren «Woofer» fra nederlandske Cultivate, designet av Sander Mulder & Dave Keune fra Buro Vormkrijgers. Lenestol i farget kuskinn fra sør afrikanske Springbok.
Lampe i form av hest fra nederlandske Moooi. Høytaleren «Woofer» fra nederlandske Cultivate, designet av Sander Mulder & Dave Keune fra Buro Vormkrijgers. Lenestol i farget kuskinn fra sør afrikanske Springbok. Vis mer

Naturtro nips

Du trodde kanskje aldri at din bestmors smånips ville bli moderne igjen, men der tok du nok feil. Porselensfigurer og andre små skulpturer kommer tilbake. Naturtro figurer, både små og store, vil vi se mer av framover. Dette bærer også bud om en humoristisk trend når det gjelder gjenstander og tilbehør.


Klokken «Cuckoo Chrome» kan kjøpes hos den nederlandske nettbutikken Poaa.com for kr 215.
Fleksible løsninger til både sofa og bord, alt fra italienske Moroso.
Fleksible løsninger til både sofa og bord, alt fra italienske Moroso. Vis mer

Fleksible løsninger

Trenden med mobile og fleksible innredningsløsninger fortsetter og blir mer og mer tilgjengelig. Hyller, møbler og gardiner kan settes sammen etter ønske og behov. I fjor kom panelgardinene for fullt, og de vil neppe bli mindre populære i 2007. Fleksibilitet fordi du fortjener det.
Kilder: Henne, Mocoloco.com, PEJ-Gruppen
Foto: Raoul Kramer, All Over Press og produsentene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer