Norsk designersuksess:

- Ganske vilt å tenke på at det er så mange som samler

Hammershøi-serien fra danske Kähler er superpopulær i Norge. Men har du fått med deg dette om designeren?

POPULÆRT SERVISE: Kählers Hammershøi-serie er svært populær. Men vet du hvem som står bak? Foto: Kähler
POPULÆRT SERVISE: Kählers Hammershøi-serie er svært populær. Men vet du hvem som står bak? Foto: Kähler Vis mer
Publisert

Det er noe helt eget med skandinavisk design. En hel verden er blitt betatt av de minimalistiske, rene tendensene og moderne linjene man gjerne finner i denne delen av verden. «Scandi living» er trendy for en grunn, og omfavner alt fra mote til interiør til kjøkken.

Et godt eksempel på et av de store merkene innen kjøkken og servise, er populære Kähler. Du har vel kanskje noe fra det danske merket hjemme, du også? En av vasene, noen kaffekopper eller kanskje salt- og pepperkverner?

Hammershøi-serien er en av Kählers bestselgere. Den solide, men likevel elegante, serien med fine riller er superpopulær i Norge. Men det mange ikke vet, er at den også er laget av en nordmann. Nærmere bestemt Hans-Christian Bauer.

- Det startet med en idé om at jeg gjerne ville lage et design til Kähler, som kunne bli en stor serie, og som hadde et sterkt moderne design-DNA og en sterk historisk tilknytning, forteller Hans-Christian til KK.

- Delene må være gode i seg selv

Da Hammershøi-serien kom i 2015, var det altså på Hans-Christians initiativ. Til å begynne med var det snakk om 13 ulike servisedeler. De første strekene tegnet han i 2013. Da han sendte inn skissene til Kähler, så de potensialet i serien med én gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer