Julegaver:

Gjenbruksglede!

Sekundet etter at gaven er pakket opp forsvinner papiret, så hvorfor ikke pakke inn årets gaver i gjenbrukspapir? Gamle stoffrester og aviser kan pyntes med tørkede blomster og lekre bånd og bli helt nydelige!

JULEGAVER: Hvorfor ikke pakke inn årets gaver i gjenbrukspapir? FOTO: Skovdalnordic.com
JULEGAVER: Hvorfor ikke pakke inn årets gaver i gjenbrukspapir? FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer
Publisert

Personlige poser

Årets minste julegaver er fine å pakke inn i miljøvennlige, brune papirposer eller noe du har liggende igjen fra tidligere kjøp. Pynt posene med gamle postkort eller bilder for å sette et personlig preg på innpakningen. Hva med å lime på et minne fra en ferie dere var på sammen? Topp det hele med silkebånd, tørkede blader og hyggelig julepynt.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Sløyfebånd

Pynt opp det grove papiret med lekre bånd, trådsnorer og garnrester. Start med det bredeste båndet nederst, og legg så et eller to smalere bånd over for en fin lag på lag-effekt. De små kortene er klipt ut av kartonger og pappesker og fungerer perfekt som til- og fra-lapper.

Blonderomantikk

Det er så fint å pynte gaver med blonder, så husk på å spare på gammelt eller ødelagt tøy med lekre detaljer. Vi har laget to brede bånd av rester av blonder og bundet dem sammen rundt pakkene. Stjernene i lenken er klipt ut av gamle eggkartonger og deretter trukket på en snor. Den mindre gaven er dekorert med heklet pynt i tillegg til gamle blonde rester. Båndet vi har brukt er rester fra et garn, og det er blitt pyntet med perler og hjerter.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Myke pakker

Dersom du har noen store tøystykker liggende hjemme som du ikke bruker, kan du pakke inn gavene dine i dem. Er du i et «sy om»-humør, kan du også lage søte poser av stoffet, men du kommer også lang vei med en saks og litt silkebånd!

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Bruk gamle aviser

Aviser har et flott, rustikt utseende, og de er perfekte å pakke inn gaver med. Vil du gjøre det hele mer visuelt, kan du pynte dem med glansbilder og tørkede blomster. Ta også i bruk tøystykker du har til overs og klipp ut små lapper. Disse kan du bruke sammen med til og fra-kort, eller du kan skrive en hyggelig hilsen rett på stoffet.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Hjemmelagete til og fra-kort

Kortene kan du lage av kartong, papir, pappesker, glansbilder, blonder, tøyrester – det er bare fantasien som setter grenser! Klipp ut former som julekuler, juletrær og stjerner for ekstra julestemning. Topp dem med glitter og granbar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer