Farge

Grå vegger på soverommet tar knekken på sexlivet

Ønsker du motsatt effekt, er lilla fargen ekspertene anbefaler.

HAR DU MALT SOVEROMMET GRÅTT: - Fargen kan umiddelbart virke beroligende, men etter kort tid vil effekten gå over til å være utmattende og stjele energi, forteller eksperten. Foto: Fargerike
HAR DU MALT SOVEROMMET GRÅTT: - Fargen kan umiddelbart virke beroligende, men etter kort tid vil effekten gå over til å være utmattende og stjele energi, forteller eksperten. Foto: Fargerike Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du egentlig klar over hvor mye farge påvirker deg i hverdagen?

For eksempel har studier vist at du lettere kan gå ned i vekt ved å bytte ut det hvite serviset ditt med røde tallerkener.

Ikke nok med det, men en kopp kakao smaker visstnok bedre hvis du drikker den ut av en oransje kopp.

Da er det kanskje ikke så rart at det er ekstra viktig å velge riktig farge på soverommet. Gjør du «feil» kan det nemlig ha en stor (og ikke så positiv) innvirkning på sexlivet ditt.

LES OGSÅ: Slik pynter du med speil

GÅ FOR LILLA: Hvis du er ute etter lek og moro på soverommet, bør du ifølge Dagny Thurmann-Hoelseth, male det lilla. Foto: Fargerike
GÅ FOR LILLA: Hvis du er ute etter lek og moro på soverommet, bør du ifølge Dagny Thurmann-Hoelseth, male det lilla. Foto: Fargerike Vis mer

Denne fargen bør du ha på soverommet

– Jeg malte soverommet mitt bæsjebrunt i sin tid. Det var et absolutt interiørmessig lavmål i mitt liv, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ leder hos Fargerike.

Hun er kjent for sine friske uttalelser om fargenes betydning for norske interiører.

Har fargene virkelig mye å si for sexlivet vårt?

– Farger påvirker oss på alle måter! De forskjellige fargene har forskjellige egenskaper, og det er lurt å ha det i bakhodet når man innreder hjemmet, forteller hun.

Så, hvilken farge er den beste på soverommet?

– Det kommer an på hva du er ute etter. Vil du ha ro og avslapning, er dust blågrønt og lavendeltoner sikre valg. Ønsker du derimot lek og moro, har forskning vist at lilla er overlegen alle andre farger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Lilla er en farge med mye energi, som påvirker kreativiteten og lekenheten. Spesielt de mørke nyansene blir oppfattet som sexy av mange, forklarer hun.

LES OGSÅ: Sjekk denne geniale potten

Grått tar knekken på sexlivet

Ettersom det finnes farger som kan sette fart på sakene på soverommet, finnes det naturligvis også en nyanse som tar knekken på det.

Hvis du mot formodning ønsker å ødelegge sjelefreden, nattesøvnen og sexlivet, går du - ifølge Thurmann-Hoelseth, for et grått soverom.

– Forskning har vist at grått er den minst heldige fargen for soverommet. Fargen kan umiddelbart virke beroligende, men etter kort tid vil effekten gå over til å være utmattende og stjele energi, sier hun.

Soverommet er jo også beregnet på andre, litt roligere aktiviterer - som søvn. Dette er også mulig å påvirke ved bruk av riktig farge på veggene.

– Fargene som gir best nattesøvn er blått eller grønt.

Tekst av: Mai Eckhoff Morseth

LES OGSÅ: Ikke sett stearinlysene slik

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer