Bolig & Interiør

Grønnsaker på balkongen

Du trenger ikke stor plass for å lage din egen kjøkkenhage. Her er noen nyttevekster som gjerne trives i potter.

Med enkle grep kan du dyrke dine egne urter og grønnsaker utendørs.
Med enkle grep kan du dyrke dine egne urter og grønnsaker utendørs. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Physalis, sukkererter og reddiker.
Physalis, sukkererter og reddiker. Vis mer

Physalis

Denne frukten er blitt mer vanlig her i landet de siste årene. Physalis er i samme familie som tomaten og trives under tilnærmet like vekstforhold. Gi rikelig med vann, men gå ned på mengden når fruktene er i ferd med å modnes.


Nyt dine hjemmedyrkede råvarer.
Sukkererter

Sukkererter er en klatreplante og trenger støtte fra en husvegg eller et espalier for å trives. Bind dem opp og gled deg til å høste søte frukter.

LES OGSÅ: 10 på topp i blomsterkassen

Reddiker

Plant reddiker i store og vide potter eller kasser. Plantene i seg selv er ikke så dekorative, men det er lett å få en god avling. Gi rikelig med vann.

Paprika, chilipepper og tomater.
Paprika, chilipepper og tomater. Vis mer

Tomat

Det er viktig at tomater plantes i store nok potter og får rikelig tilgang på vann. Gi også gjødning regelmessig og støtt planten godt. Tomatplanter er utsatt for skadedyr og sykdommer så du bør være på vakt.


Les også!
  • Få arkitekt til hagen
  • Lev livet utendørs
  • Litterær hagehjelp
  • Unngå tropisk trevirke
  • Feiende flotte festglass
Paprika

Dyrk paprika i store potter og gi planten mye sol og varme. Plassert i et lunt hjørne med rikelig tilførsel av vann vil gi deg best avling. Støtt opp planten ved behov.

Chilipepper

Er du glad i sterk mat er kanskje en chiliplante noe for deg? Lik paprikaplanten vil chilien ha mye sol og varme. La ikke planten tørke ut.

LES OGSÅ: Slike får du det til å spire

Kumquat, agurker og jordbær.
Kumquat, agurker og jordbær. Vis mer

Kumquat

Fruktene på kumquatplanten smaker nydelig av sitrus og kan spises både rå og kokt. For å trives bør den stå lunt og solrikt, for denne er som andre sitrusvekster glad i varme. Gi vann regelmessig, men ikke la planten bade.


Agurk

Agurk kan trives på verandaen i store potter. Den bør stå lunt og varmt og det er viktig at du støtter opp planten godt. Gi vann og næring jevnlig og sørg for at planten aldri tørker ut.

Jordbær

Jordbær kan trives på balkongen, enten i potte, kar eller ampel. Gi planten godt med vann og plasser den solrikt.Kilder: «Fra frø til hage» av Guy Barter, Wikipedia, Hushjemhage.no, Viivilla.no, Bogrønt.no
Foto: Ulrich Willmünder, Michel de Nijs, Karin Lau, Roberto A Sanchez, Mary Schowe, Mei-Yan Irene Chan, Mark Ross og Image Source/AOP

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer