Renovering

Helen og Ole strippet ned hele bygningen til bare skallet: - Foreldrene mine trodde vi var gale

Men med tre i alle slags sorter og farger, har familien skapt et varmt interiør i sitt vakre hjem. Se de inspirerende bildene!

PENT MED ARVEGODS: Kelimteppet og den store puten på gulvet er arvegods, det samme er Le Corbusier-stolen med kuskinn. Gasspeisen er fra livingflame.dk. Foto: Kira Brandt/House of Pictures
PENT MED ARVEGODS: Kelimteppet og den store puten på gulvet er arvegods, det samme er Le Corbusier-stolen med kuskinn. Gasspeisen er fra livingflame.dk. Foto: Kira Brandt/House of Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et sjarmerende, gulkalket hus nord for København, har Helen og Ole skapt et gjennomført hjem for seg og de tre barna sine. Materialvalgene, med mye heltre, gir de store, luftige rommene en lun og varm stemning. Huset var opprinnelig en del av en større gård, og ble på åttitallet utviklet til bolig. Men grepene som da ble gjort, viste ikke bygget mye respekt. Da de kjøpte huset fra Helens foreldre, visste de at de hadde en stor jobb foran seg. Etter et år med total­renovering, har de fått på plass drømmehjemmet. 

– Planløsningen var håpløs, med blant annet en bod i husets sørvestlige hjørne – det aller beste hjørnet! Dette ville vi jo integrere i det store kjøkkenrommet. Vi bygget dessuten om hele andreetasjen for å lage tre barnerom, byttet ut baderoms- og kjøkkeninnredning, la nye gulv i hele huset, fikk ny trapp og fikset det elektriske, rørsystemer, fundament og isolering. Før vi visste ordet av det, hadde vi strippet ned hele bygningen til bare skallet, forteller Ole. 

– Foreldrene mine trodde vi var gale, sier Helen. LES OGSÅ: Birgitte fornyer hjemmet sitt hvert år - se de lekre detaljene!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer