Vinter 2010

Her er årets juletrender

Glem shabby chic. Nå er det ekte patina som gjelder.

IKKE BARE RØDT OG HVITT: Kari Ligaard, som er Interior Manager i Polhem PR, har tro på grått som en av de store julefargene i år. Putene på bildet er fra Jotex. Foto: Kjersti Staarvik
IKKE BARE RØDT OG HVITT: Kari Ligaard, som er Interior Manager i Polhem PR, har tro på grått som en av de store julefargene i år. Putene på bildet er fra Jotex. Foto: Kjersti Staarvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du synes kanskje det er litt tidlig å tenke på det.

Men hvis du vurderer å skaffe deg noe ingen andre har via netthandel, eller du satser på å finne årets juledekor på loppis, så har du bare tiden av veien.

Og hva bør du egentlig se etter? Vi tok en prat med Kari Ligaard som er interiøransvarlig hos Polhem PR.

Grått og patinert

- Skandinavisk nostalgi er helt klart et stikkord. I tillegg til standardfargene rødt og hvitt ser vi mye grått og broderier. Dette er ting man kan ta frem år etter år, sier Ligaard.

LES OGSÅ: Skal det være en vedkubbe på bordet?

Hun mener man kan få en pekepinn på hva som gjelder i julen ved å se på høstens motebilde.

- Interiørtrendene følger moten, det er mye grått i motebildet ellers også. Trendene går i en litt industriell retning og med større fokus på gjenbruk, sier Ligaard, som anbefaler folk å se etter brukte ting også foran julehøytiden.

- Gå på loppis! Nytt møter gammelt på interiørfronten nå. Et viktig ord er patina. Jeg vil faktisk si at det er det mest beskrivende stikkordet for hele trendbildet nå mot jul, sier Ligaard.

Med patina tenker mange kanskje på shabby chic-trenden som har herjet de siste årene. Det blir ikke helt det samme, sier Ligaard.

- Overflatene er røffere og mer teksturerte enn i shabby chic, mener hun.

Se juletrendene tolket av Polhem PR under:

- Folk er modigere

Hvor har det blitt av den hvite duken, kan man kanskje spørre seg når man ser hvordan sesongens julebord skal se ut.

- Det er mye større kontraster enn før. Bordet kan være kjempeslitt, mens porselenet er blankt og dekoren glossy. Det handler rett og slett om å mikse ulike ting, sier Ligaard, og berømmer nordmenn for at de faktisk har blitt modigere på interiørfronten i det siste.

LES OGSÅ: Nå skal stueveggen være matt

- Folk tør å ta flere sjanser også når det gjelder farger. Man mååå ikke ha lys antikk på veggene lenger, sier Kari, og peker på fargen «Drivved» (interiørbeis) fra Jotun som en trendsikker erstatning.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer