Vaske stekeovnen

Her er ekspertens ultimate tips til vask av stekeovn

Slik gjør du stekeovnen klar til juleribba!

VASKE STEKEOVNEN: Rengjøringsekspert Raluca Moldovan vet hva som skal til for å få stekeovnen skinnende ren! FOTO: Privat
VASKE STEKEOVNEN: Rengjøringsekspert Raluca Moldovan vet hva som skal til for å få stekeovnen skinnende ren! FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Julehøytiden vi er inne i innebærer en del kokkelering på kjøkkenet, og det er lite som frister mindre enn å lage mat når kjøkkenplassen ser skitten og rotete ut.

Dette gjelder også innsiden av kjøleskap, på toppen av kokeplaten eller i skuffer og skap. Men verst er det kanskje om stekeovnen er skitten og fettete, slik at maten - og kjøkkenet - lukter brent.

Men frykt ei! Rengjøringsekspert Raluca Moldovan vet hva som skal til for å få stekeovnen skinnende ren! Hun står bak Instagram-kontoen @vaskmedmeg, hvor hun deler tips om vasking.

- Mitt beste råd for å få en skinnende ren stekeovn, er rett og slett å vaske den innvendig hver gang den er brukt. Da slipper du frustrasjon, svette og uvillig yogatrening når du skal sette i gang! sier hun med et smil.

For det er vel svært få som ønsker å bruke unødvendig mye tid på å sitte krokbøyd inni ovnen, for å komme til der flekkene og urenhetene sitter bom fast.

- Men før du kommer dit hen, at du har gjort deg opp en god rutine med å vaske stekeovnen hver gang den er brukt, sitter jeg på en god oppskrift for grundig vask av stekeovn, sier Raluca til KK - og deler gledelig vaskeoppskriften med oss.

Dette trenger du:

* En god skurekrem
* En vaskepad eller skrubbmommy
* En fiskebørste
* Et par kluter
* En skrape for keramisk komfyr

Rengjøringekspert Raluca Moldovas oppskrift på hvordan å få en skinnende ren stekeovn på 1-2-3:

* Det første jeg gjør er å skru på ovnen. Sett den på 200 grader, og det holder fint med å varme den opp i 10 minutter.

* Det kan være lurt å demontere døren, for å få tilgang til glasset på begge sider. Dessuten kommer du lettere til innsiden av stekeovnen om døra ikke står i veien!

* Ta ut alle rister. Også de som står på høyre og venstre side, samt isolasjonskanten rundt døren. Legger dem i kjøkkenvasken, sett i proppen, held over kokende varmt vann og ha i en oppvasktablett.

* Spray innsiden av stekeovnen med rikelig med ovnrens. Lag deg en kopp kaffe og ring bestevennen din for å slå av en prat, mens ovnrens-middelet virker.

* Etter rundt 15 minutter er det på tide å tørke bort vaskemiddelet i ovnen med en våt klut. Spray ovnrens på nytt, om det er nødvendig.

* Mens middelet får litt ekstra tid, kan du starte med å vaske glasset i ovnsdøra. Her fungerer skurekrem veldig greit! Skrubb med en skuresvamp (stålull, skrubbmommy eller en vaskepad), og bruke en skraper (til keramiske topper/glass) til å fjerne alt av fett som har brent seg fast.

* Skyll deretter godt, og gjenta hvis nødvendig.

* Er du fornøyd med resultatet er det bare å skylle over en siste gang, og polere med en glassklut til glasset blir blankt og fint.

* Nå har middelet i ovnen fått nok tid til å virke. Finn frem klut og vann, og begynn med skrubbingen. Stållull, skraper og samme skurekrem brukt på glass, hjelper her og.

* Tørk over med våt klut innimellom, slik at du ser hva som gjenstår og for å fjerne alt restsåpe og skurekrem.

* Neste oppgave er ristene, som har fått lov til å godgjøre seg i oppvaskkummen med varmt vann med en oppvasktablett.

* Det meste av det som har vært fastbrent, vil nå være mykt nok til at en liten runde med skrubberen/stålull er alt som skal til for å gjøre underverker!

* Gå over med skurekrem om det er nødvendig. Deretter skyller og tørker du over ristene.

* Isolasjonskanten vaskes med vanlig kjøkkensvamp, det holder. Tørk over med rent vann og siden tørr klut.

* Plasser alt tilbake slik det var, og ta en utvendig vaskerunde med skrubbmommy eller vaskepaden. Her holder det med vanlig oppvaskmiddel.

* Fiskebørsten er gull på vanskelige og knotete steder, som for eksempel rundt knapper.

* Dersom utsiden av ovnen din er av rustfritt stål, kan du gå crazy og bruke et lite stykke kjøkkenpapir med litt babyolje på, for å få den til å skinne!

Og der ble stekeovnen din klar til å steke eller varme opp det du måtte ønske å serve familie, venner og bekjente i julen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer