Interiørtrender

Her er vårens interiørtrender

Himmel og hav, jord og ild. Nå skal du slippe naturen inn i heimen.

GRÅTT/HVITT OG NATURLIG: Naturmaterialer (eller fuskvarianter i tilfellet pels) er en av vårens viktigste interiørtrender.  Foto: Ellos/Zara Home
GRÅTT/HVITT OG NATURLIG: Naturmaterialer (eller fuskvarianter i tilfellet pels) er en av vårens viktigste interiørtrender. Foto: Ellos/Zara Home Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Det er flere trender som gjør seg gjeldende denne våren, men det som markerer seg mest, er inspirasjon av natur og gjenbruk, forteller Lise Kristensen, showroomkoordinator hos Polhem.Hun mener trendene tydelig gjenspeiler en verden hvor vi blir stadig mer opptatt av hvordan vi forvalter naturressursene våre. – Vi vil ta vare på naturen og blir inspirert av den og dens fenomener, sier Lise KristensenNordmenn er veldig ivrige på oppussingsfronten, og kanskje skal du ta noen grep hjemme de neste månedene?

1. Himmel og hav

Vårens fargepalett er hovedsaklig hentet fra naturen og de fire elementene. Når det gjelder inspirasjonskildene, går blikket ut mot havet og opp mot himmelen i vår. Farger som blått, grått, turkis og hvitt blir sentrale, gjerne i duse varianter, med skyggespill og fargegraderinger. Se bilder av himmel- og havtrenden her:

H&M Home er blant kjedene som fokuserer på det maritime i sin vårkolleksjon.

2. Jord og ild

– Men vi ser også inspirasjon av krakelerte jordfarger i brunt og beige, samt ildfarger som oransje, gult og rødt, sier Kristensen.

3. Naturmaterialer

Ikke bare er fargene inspirert av naturen, materialene er også hentet derfra. Tre, skinn, bomull, ull, silke og lin preger trendbildet. – Det går i slitte tekstiler, heklede produkter og gjerne volumiøse detaljer, men også transparente overflater og skulpturell keramikk. LES OGSÅ: Innred hjemme nesten gratis

4. Unikt håndverk

Masseproduserte og standardiserte produkter må vike unna for brukskunst, kvalitetshåndverk og såkalt slowdesign. Det er unike detaljer og kvalitet som gjelder. – Det funksjonelle møter det estetiske. Mykt møter hardt. Svartlakkerte metall- og tregjenstander er ofte med og skaper kontrast mot det duse eller det fargerike, forklarer Lise Kristensen.

5. Rå luksus

– Det er luksus og klasse over vårens trender, men gjerne med rå elementer, mønster og uferdige kanter som bryter og skaper en mer down-to-earth look.

6. Naturmønstre

I mønstrene vil du finne naturelementer, med konkrete trykk av blomster, blader, innsekter og fisk. Se bilder av naturinspirerte produkter her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer