interiør:

Her fikk paret en stilmessig utfordring da de skulle flytte inn

Avdempede farger og møbler i lyst tre ble løsningen da paret flyttet fra en enebolig og skulle få sin gamle stil til å fungere i nye omgivelser.

I den romslige stuen er det plass til både et spisebord med seks sitteplasser og sofaog lenestolavdeling. FOTO: Morten K. Sørensen
I den romslige stuen er det plass til både et spisebord med seks sitteplasser og sofaog lenestolavdeling. FOTO: Morten K. Sørensen Vis mer
Publisert

Det var litt av en stilmessig utfordring da eneboligen fra 1960 skulle byttes ut med en leilighet fra begynnelsen av 1900-tallet. Innredningen i det flate huset passet ikke helt til de herskapelige, lyse rammene, og det var en utfordring å tilpasse stilen.

Paret fikk derfor hjelp fra en interiørarkitekt, som begynte med å konsentrere seg om hvilke farger som burde prege rommene her hvor det er så høyt under taket. Valget falt på flere støvete nyanser av grå, beige og grønn, som gir et rolig uttrykk, samtidig som de skaper en rød tråd på tvers av rommene.

Oftest krever gamle hus mye arbeid og hjelp fra håndverkere, men heldigvis var leiligheten bra vedlikeholdt og pusset opp i tråd med husets opprinnelige stil, og det var derfor ikke nødvendig å endre på romfordelingen, noe som ga mulighet for å bevare så mange av de opprinnelige detaljene som mulig.

– Det er så mange fantastiske detaljer her. Innbygde hyller, skap, radiatorskjulere, en innebygd sofa, for ikke å snakke om kjøkkenet, som er vakkert laget av en kjempeflink snekker. Dette håndverket gir leiligheten en særegen karakter og sjel, sier eierne, som også har fått en snekker til å lage radiatorskjulere og nye fronter til de innebygde garderobeskapene i entreen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.