interiør:

Her fikk paret en stilmessig utfordring da de skulle flytte inn

Avdempede farger og møbler i lyst tre ble løsningen da paret flyttet fra en enebolig og skulle få sin gamle stil til å fungere i nye omgivelser.

I den romslige stuen er det plass til både et spisebord med seks sitteplasser og sofaog lenestolavdeling. FOTO: Morten K. Sørensen
I den romslige stuen er det plass til både et spisebord med seks sitteplasser og sofaog lenestolavdeling. FOTO: Morten K. Sørensen Vis mer
Publisert

Det var litt av en stilmessig utfordring da eneboligen fra 1960 skulle byttes ut med en leilighet fra begynnelsen av 1900-tallet. Innredningen i det flate huset passet ikke helt til de herskapelige, lyse rammene, og det var en utfordring å tilpasse stilen.

Paret fikk derfor hjelp fra en interiørarkitekt, som begynte med å konsentrere seg om hvilke farger som burde prege rommene her hvor det er så høyt under taket. Valget falt på flere støvete nyanser av grå, beige og grønn, som gir et rolig uttrykk, samtidig som de skaper en rød tråd på tvers av rommene.

Utnytt husets arkitektur til å skape små koselige kroker, slik som alkoven her. Puten er trukket med linstoff fra Helene Blanche, og lampen er fra Gubi.
Utnytt husets arkitektur til å skape små koselige kroker, slik som alkoven her. Puten er trukket med linstoff fra Helene Blanche, og lampen er fra Gubi. Vis mer
Lenestolen og sofabordet er designet av Hans J. Wegner. Kunstverket på veggen er fra Caia. Gulvlampen heter «Hase» og er designet av J.T. Kalmar.
Lenestolen og sofabordet er designet av Hans J. Wegner. Kunstverket på veggen er fra Caia. Gulvlampen heter «Hase» og er designet av J.T. Kalmar. Vis mer

Oftest krever gamle hus mye arbeid og hjelp fra håndverkere, men heldigvis var leiligheten bra vedlikeholdt og pusset opp i tråd med husets opprinnelige stil, og det var derfor ikke nødvendig å endre på romfordelingen, noe som ga mulighet for å bevare så mange av de opprinnelige detaljene som mulig.

– Det er så mange fantastiske detaljer her. Innbygde hyller, skap, radiatorskjulere, en innebygd sofa, for ikke å snakke om kjøkkenet, som er vakkert laget av en kjempeflink snekker. Dette håndverket gir leiligheten en særegen karakter og sjel, sier eierne, som også har fått en snekker til å lage radiatorskjulere og nye fronter til de innebygde garderobeskapene i entreen.

Kommoden er fra Ikea, og oppå den står antikke messinglysestaker og en liten Murano-lampe.
Kommoden er fra Ikea, og oppå den står antikke messinglysestaker og en liten Murano-lampe. Vis mer
Bordet er fra danske Nicolaj Bo, og spisebordsstolene er designet av Hans J. Wegner. Lampen er antikk og designet av Ingo Maurer.
Bordet er fra danske Nicolaj Bo, og spisebordsstolene er designet av Hans J. Wegner. Lampen er antikk og designet av Ingo Maurer. Vis mer

Deretter konsentrerte de seg om møblene. Når et hjem blir byttet ut med et annet, ­gjelder det å kombinere og revurdere stilen for å få den til å passe inn i de nye rammene. Og her bidro massive møbler i lyst tre og lyse tekstiler til å framheve de sarte nyansene på veggene og stemningen i leiligheten.

– Vi er særlig fornøyd med kombinasjonen av nytt og gammelt. Vi liker at det er litt farger uten at det skal dominere rommene altfor mye, sier paret som konstant er på utkikk på auksjoner og på bruktsider på internett etter møbler, lamper og kunst som passer inn i boligen.

En grønn plante og en skål med tomater pynter opp i vinduskarmen på kjøkkenet.
En grønn plante og en skål med tomater pynter opp i vinduskarmen på kjøkkenet. Vis mer
Kjøkkenet, som er i massivt tre, har paret selv malt i en grønnlig tone. Benkeplatene er også i massivt tre, mens veggen over komfyren er dekket av en spruteplate i marmor.
Kjøkkenet, som er i massivt tre, har paret selv malt i en grønnlig tone. Benkeplatene er også i massivt tre, mens veggen over komfyren er dekket av en spruteplate i marmor. Vis mer

For å gi rommene personlighet har de tilføyd keramikkfunn, kunst og andre unike objekter. Og inspirasjonen har de hentet fra Instagram, interiørmagasiner og fra besøk i andres hjem. Ifølge paret er det nemlig de helt små tingene, slik som keramikkfigurer eller et hypermoderne speil, som kan gjøre den lille, men avgjørende forskjellen i innredningen.

Spiseplassen på kjøkkenet er innredet i en fransk landstil som matcher det opprinnelige kjøkkenet. Det massive trebordet er antikt, og wienerstolene er fra Thonet. Paret fant stolene, som har fått nytt flettverk, brukt på nettet. Lampene er de klassiske «Radiohus»- pendellampene.
Spiseplassen på kjøkkenet er innredet i en fransk landstil som matcher det opprinnelige kjøkkenet. Det massive trebordet er antikt, og wienerstolene er fra Thonet. Paret fant stolene, som har fått nytt flettverk, brukt på nettet. Lampene er de klassiske «Radiohus»- pendellampene. Vis mer
Gardinenes grønnlige farge matcher det grønne gulvet og bryter med de hvite veggene på soverommet, som er de eneste hvite veggene i leiligheten. Her er det også blitt laget en radiatorskjuler som dekker halve veggen. På den måten har paret forlenget vinduskarmen og skapt plass til blomster og små stilleben, samtidig som de har fått et par små skap til oppbevaring. I taket henger en antikk Murano-lampe. Gardinene er fra Gotain.
Gardinenes grønnlige farge matcher det grønne gulvet og bryter med de hvite veggene på soverommet, som er de eneste hvite veggene i leiligheten. Her er det også blitt laget en radiatorskjuler som dekker halve veggen. På den måten har paret forlenget vinduskarmen og skapt plass til blomster og små stilleben, samtidig som de har fått et par små skap til oppbevaring. I taket henger en antikk Murano-lampe. Gardinene er fra Gotain. Vis mer
Bruk en benk for å stille ut planter og annet nips. Da slipper du å bore hull til hyller, og du har samtidig en ekstra sitteplass. Benkene er antikke, puten i skinn er fra Caia, og gardinene i lin er fra Gotain.
Bruk en benk for å stille ut planter og annet nips. Da slipper du å bore hull til hyller, og du har samtidig en ekstra sitteplass. Benkene er antikke, puten i skinn er fra Caia, og gardinene i lin er fra Gotain. Vis mer
Arbeidsrommet har fått en rolig grønn veggfarge som framhever de hvite trepanelene og det mørke treverket i bordet. Skrivebordet er fra Vitra Home og er designet av George Nelson i 1958.
Arbeidsrommet har fått en rolig grønn veggfarge som framhever de hvite trepanelene og det mørke treverket i bordet. Skrivebordet er fra Vitra Home og er designet av George Nelson i 1958. Vis mer

Få stilen

Lyse toner, treoverflater og mønstrete tepper gir en lun, men likevel sofistikert atmosfære.

Gulvlampe (kr 1700, Kave Home).
Gulvlampe (kr 1700, Kave Home). Vis mer
Plakat (kr 790, Democratic Gallery).
Plakat (kr 790, Democratic Gallery). Vis mer
Skulpturell vase (kr 200, Bloomingville).
Skulpturell vase (kr 200, Bloomingville). Vis mer
Flettet puff (kr 400, H&M Home).
Flettet puff (kr 400, H&M Home). Vis mer
Lenestol (kr 16 950, Menu).
Lenestol (kr 16 950, Menu). Vis mer
Stol med rotting (kr 3400, Ellos Home).
Stol med rotting (kr 3400, Ellos Home). Vis mer
Vitrineskap i tre (kr 6000, Jotex).
Vitrineskap i tre (kr 6000, Jotex). Vis mer
Fireseters sofa (kr 15 000, Sofacompany).
Fireseters sofa (kr 15 000, Sofacompany). Vis mer
Stol med runde former (kr 1600, Kremmerhuset).
Stol med runde former (kr 1600, Kremmerhuset). Vis mer
Salongbord (kr 2450, Ferm Living).
Salongbord (kr 2450, Ferm Living). Vis mer
Mønstrete gulvteppe (kr 1100, Ellos Home).
Mønstrete gulvteppe (kr 1100, Ellos Home). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer