interiør:

Hjemme hos Camilla pynter de til jul i pastellfarger

- Jeg fyller leiligheten med glitter, fjær og friske blomster for å komme i julestemning.

FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Som trønder så var jeg helt bestemt på at jeg ønsket meg en skikkelig Oslo-leilighet! Takhøyde, stukkatur og peis sto aller høyest på listen, og beliggenhet selvsagt, forteller Camilla Volden, dama bak klesmerket Confettibird.

– Jeg var litt forvirret da jeg først kom til Oslo med tanke på de ulike bydelene. Så – akkurat som når jeg velger interiør – så gikk jeg på ren magefølelse og en smule retningssans. Jeg hadde jo sånn noenlunde kontroll på avstand til sentrum og nærmeste kaffebar, smiler hun.

Camilla Volden pynter til jul i stil med det øvrige interiøret. Her er det lyse pasteller, glitrende detaljer og skandinavisk design i skjønn forening.
Camilla Volden pynter til jul i stil med det øvrige interiøret. Her er det lyse pasteller, glitrende detaljer og skandinavisk design i skjønn forening. Vis mer
I stuen henger kuppellampen fra Rubn Lighting som en glorie over interiøret. Både tak og vegger er malt i fargen «Polar Blue Classico» fra Pure & Original. Det kunstige juletreet er pyntet med glitrende kuler fra Eske Interiør.
I stuen henger kuppellampen fra Rubn Lighting som en glorie over interiøret. Både tak og vegger er malt i fargen «Polar Blue Classico» fra Pure & Original. Det kunstige juletreet er pyntet med glitrende kuler fra Eske Interiør. Vis mer

Valget falt på en klassisk leilighet på Fredensborg, hvor alle ønskene kunne krysses av på listen. Da vi er på besøk, er det så vidt malingen på veggen har tørket etter siste fargebytte. Og julepynten står selvsagt i stil med leilighetens feminine, pastellfargede interiør.

– Vi har malt vegger og tak utallige ganger, og siden jeg startet klesmerket Confettibird i 2018, har leiligheten vært igjennom en vanvittig transformasjon. Fra den gangen jeg gjorde om hele stuen til et moodboard av ideer, solgte alt jeg eide for å få satt i gang med den store drømmen min – og i tillegg måtte disponere hele leiligheten som lager og kontor. Da følte jeg at jeg hadde alle muligheter åpne, og min samboer hadde to år med kaos i møte. Heldigvis er han den handy typen, skryter Camilla.

– Det var utfordrende, men så verdt det! Og nettopp derfor har jeg også malt stuen himmelblå, som en påminnelse: «Always dream big, fly high and reach for the skies»!

I stuen henger et maleri fra Kristine Hasselhøy. Spisestuestolene er designet av Tone Kroken for Six Bond Street, mens velurpuffen og det svarte bordet er fra Day Home.
I stuen henger et maleri fra Kristine Hasselhøy. Spisestuestolene er designet av Tone Kroken for Six Bond Street, mens velurpuffen og det svarte bordet er fra Day Home. Vis mer
Camilla holder seg unna rød julepynt og velger isteden rosa, gull og hvitt.
Camilla holder seg unna rød julepynt og velger isteden rosa, gull og hvitt. Vis mer

Når man i tillegg er så heldig å ha en god venninne som er interiørarkitekt og heter Tone Kroken, ja da må jo resultatet bli helt magisk.

– Hun er helt rå på å pushe meg til å ta de mindre åpenbare og litt mer «vågale» valgene. Jeg er så glad for at Tone fikk meg til å hoppe litt utenfor komfortsonen. Og det er godt å endelig ha landet litt igjen, så man kan komme hjem til en leilighet uten en labyrint av pappesker og kontorpult som spisestue. Men, alt har sin sjarm si, smiler hun.

Fra sofakroken titter man inn på soverommet der veggene er malt i fargen «Chalky Coral» og taket i «Skin Powder» fra Pure & Original.
Fra sofakroken titter man inn på soverommet der veggene er malt i fargen «Chalky Coral» og taket i «Skin Powder» fra Pure & Original. Vis mer
FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Det hun er aller mest fornøyd med etter den siste oppussingen, er hotellkjøkkenet, som hun kaller det.

– Jeg hadde lenge en drøm om å flytte kjøkkenet til soverommet og motsatt. Men etter at vi fikk oss balkong og pusset opp, så ble dette favorittrommet og jeg er så glad for at vi ikke startet det prosjektet. Selv om det er et veldig lite kjøkken, så har vi fått utnyttet det maksimalt med riktige løsninger, farger som spiller på lag og overflater som komplimenterer hverandre. Vi har valgt mikrosement på gulvet og på benkeplaten. Og jeg elsker kokeplaten fra Bora som har integrert vifte.

Et ekstra smalt bord gjør det mulig med spiseplass på kjøkkenet.
Et ekstra smalt bord gjør det mulig med spiseplass på kjøkkenet. Vis mer
Bordet pyntes med julekuler.
Bordet pyntes med julekuler. Vis mer
Et glitrende reinsdyr får pynte opp kjøkkenbenken.
Et glitrende reinsdyr får pynte opp kjøkkenbenken. Vis mer

Å ha et vakkert hjem betyr ro i sjelen for Camilla, som beskriver sin interiørstil som eklektisk men understreker at hun er mye mer opptatt av å skape stemninger enn å følge en spesiell stil.

– Jeg følger magefølelsen når jeg innreder, og det er nok også derfor jeg ender opp med spontane og mer eller mindre tilfeldige løsninger som gir et lekent uttrykk og gjør det ekstra personlig. Jeg elsker farger og kontraster, og kombinerer gjerne den litt strammere nordiske stilen med en touch av fransk romantikk.

– Jeg forelsker meg lett i vakre skatter ute på reise, men også ting jeg finner lokalt. Som jeg pleier å si: «Jeg velger ikke interiøret, interiøret velger meg. Rules of attraction.»

En enkel trestjerne står i stil med kjøkkeninnredningen fra HTH. Veggene er malt i «Oyster Grey Classico» fra Pure & Original, mens gulv og benkeplate er i mikrosement.
En enkel trestjerne står i stil med kjøkkeninnredningen fra HTH. Veggene er malt i «Oyster Grey Classico» fra Pure & Original, mens gulv og benkeplate er i mikrosement. Vis mer

Men Camilla har erfart at spontane kjøp også kan slå ganske feil ut. Som den gangen hun kjøpte en rustikk skinnstol etter å ha sett en kul scene i en søndagsfilm.

– For en deilig vibe, den må vi ha, tenkte jeg. Og litt whisky og krystallglass og så videre. Det funket best på film, for å si det sånn.

Selv gangen har glamorøse detaljer, i form av avrundet speil og en mønstret puff i gull og rosa. En lekker puff er det perfekte møbel i gangen. Den er lett å flytte og praktisk når skoene skal av eller på.
Selv gangen har glamorøse detaljer, i form av avrundet speil og en mønstret puff i gull og rosa. En lekker puff er det perfekte møbel i gangen. Den er lett å flytte og praktisk når skoene skal av eller på. Vis mer

Heldigvis kan også spontane kjøp bli de beste kuppene.

– Mitt beste kupp er en vase jeg kjøpte på Artilleriet i Göteborg. Ikke et kupp prismessig, men jeg kuppet den ene de hadde i hvert fall, og jeg gleder meg alltid til å fylle den med nye blomster hver fredag. Da er det helg!

Metallhyllen er et praktisk sted å legge småting – samtidig som det pynter opp.
Metallhyllen er et praktisk sted å legge småting – samtidig som det pynter opp. Vis mer

Når vi spør hva som inspirerer så mye kreativitet og skaperglede, kommer svaret ganske så kontant.

– Det som inspirerer meg, er først og fremst menneskene i livet mitt. Dessuten er jeg er en eventyrer av natur, og jeg elsker å reise. Det jeg trenger mest påfyll av her i livet, er reiser og morgenkaffe.

På badet er det mørkt og lyst i kontrast. Innredning fra Bademiljø og armaturer fra Tapwell.
På badet er det mørkt og lyst i kontrast. Innredning fra Bademiljø og armaturer fra Tapwell. Vis mer

KK gjør oppmerksom på at stylist Tone Kroken har utviklet kolleksjonen «Nordic Lounge» for Six Bond Street og at noen av disse møblene er avbildet i denne reportasjen.

Få stilen

Fyll hjemmet med pastellfarger, glitrende dyrefigurer og stilrene møbler for en glamorøs julefeiring.

Julekule (25 kr, Søstrene Grene )
Julekule (25 kr, Søstrene Grene ) Vis mer
Papirstjerne (kr 200, Rusta).
Papirstjerne (kr 200, Rusta). Vis mer
Julekule med fjær (kr 80, Lene Bjerre)
Julekule med fjær (kr 80, Lene Bjerre) Vis mer
Lampen «Holborn» (kr 33 055, Rubn Lighting).
Lampen «Holborn» (kr 33 055, Rubn Lighting). Vis mer
Adventslys (kr 75, Søstrene Grene).
Adventslys (kr 75, Søstrene Grene). Vis mer
Reinsdyrfigur (kr 230, Bloomingville)
Reinsdyrfigur (kr 230, Bloomingville) Vis mer
Kunstig julekrans (kr 420, Lene Bjerre).
Kunstig julekrans (kr 420, Lene Bjerre). Vis mer
Dekorfugl med fjær og glitter (kr 200, Shishi).
Dekorfugl med fjær og glitter (kr 200, Shishi). Vis mer
Spisestolen «Coco» (kr 5235, Gubi).
Spisestolen «Coco» (kr 5235, Gubi). Vis mer
«Circus»-puff i velur (kr 4000, Normann Copenhagen).
«Circus»-puff i velur (kr 4000, Normann Copenhagen). Vis mer
Sofa fra «Stay Collection 2021» (kr 34 135, Tine K Home).
Sofa fra «Stay Collection 2021» (kr 34 135, Tine K Home). Vis mer
Champagneglass (kr 550, Louise Roe).
Champagneglass (kr 550, Louise Roe). Vis mer
Kunstig juletre (kr 2495, Rusta).
Kunstig juletre (kr 2495, Rusta). Vis mer

Av: Mai Eckhoff Morseth

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer