DELIKAT STUE: Fargene er duse, og stilen er gjennomført i stua til Mia og Morten. Foto: Yvonne Wilhelmsen
DELIKAT STUE: Fargene er duse, og stilen er gjennomført i stua til Mia og Morten. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Kk Living

Hjemme hos: Mia og Morten

Se deres store og spennende leilighet på Nesøya.

Publisert

Her bor:

- Familien min har bodd her på Nesøya i tre generasjoner, stråler Mia.

– Jeg har bodd her og der, blant annet studert i San Fransisco. Men da jeg og Morten skulle bygge rede, var det viktig for oss å komme tilbake hit. Her hører vi hjemme – også er det jo så vakkert her!

Det kan man ikke krangle på. I andreetasjen av et leilighetsbygg på Hvamodden har familien utsikt mot fjordperler som Konglungen, Holmen og Landøya, og en strand bare meter fra der de bor. Selve leiligheten, kjøpt i 2004, er egentlig to boenheter brakt sammen.

KUNSTNER: Kunstverket bak Mia og Morten har Mia valgt å kalle «illumination». Foto: Yvonne Wilhelmsen
KUNSTNER: Kunstverket bak Mia og Morten har Mia valgt å kalle «illumination». Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Vi slo oss igjennom et kjøkken og to vaskerom for å få det til, røper Mia.

Resultatet er utrolige 340 kvadratmeter på én flate. – Vi elsker rominndelingen og all plassen barna har her. Store soverom, lekestue med minikjøkken og treningsrom.

 SJEKK DEN'A: Den superstilige ballonglampen setter et fantastisk preg på spisebordet. Lampen fra Skeidar finnes ikke lenger, men Bolina har en som ligner veldig! Foto: All Over Press Norway
SJEKK DEN'A: Den superstilige ballonglampen setter et fantastisk preg på spisebordet. Lampen fra Skeidar finnes ikke lenger, men Bolina har en som ligner veldig! Foto: All Over Press Norway Vis mer

LES OGSÅ: Nå er det in med skinn!
At familien endte opp med en leilighet i stedet for et hus, var et bevisst valg.

– Vi ønsket friheten og fleksibiliteten i det å ikke ha et hus å ta vare på. Nå kan vi være impulsive og gjøre som vi vil, og trenger ikke bruke tid på ting vi egentlig ikke vil gjøre.

Spesielt om sommeren tilbringer familien mye tid utendørs, både i de vakre grøntarealene i området og nede på sandstranden.

KJØKKENET: I 2004 valgte de et tradisjonelt kjøkken fra Sivesind. Mia elsker den dype porselensvasken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
KJØKKENET: I 2004 valgte de et tradisjonelt kjøkken fra Sivesind. Mia elsker den dype porselensvasken. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Vi kan tusle ned til stranden i sandaler og badekåpe, og barna har alltid noen å leke med her, sier Mia takknemlig.
LES OGSÅ: Hyllen du lager selv

Med fokus på kunst

Hun vet at hun er heldig. Ikke bare med hjemmet, men med et liv der hun gjør det hun elsker. 10 minutter fra boligen har Mia sitt atelier, der hun jobber på dag- og kveldstid. Hun startet med reklameskole og AD-jobb, men videreutdannet seg som kunstner. Hun er i dag en anerkjent kunstner med vellykkede utstillinger både i inn- og utland. Snart står utstilling i New York for tur.

Fordi hun jobber hardt med sylskarp fokus på malerier og kunstprosjekter i atelieret, er det desto viktigere at hjemmet blir en oase av ro. Der kan hun kan koble helt av.

SOVEROMMET: I hovesoverommet er det kjølige blåfarger og seng fra Dux. Kunst av Magne Furuholmen. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SOVEROMMET: I hovesoverommet er det kjølige blåfarger og seng fra Dux. Kunst av Magne Furuholmen. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Jeg jobber jo med farger og det visuelle, så det er viktig at hjemmet blir et hvilested for øynene mine. Her er en blanding av gammelt og nytt, reiseminner og personlige ting. Det er litt bohemsk, men det er viktig for oss at det til enhver tid er ryddig, oversiktlig og luftig. Det gir struktur, og stjeler ikke så mye energi i en hektisk hverdag, reflekterer Mia.
For henne er verken boligen eller innboet i seg selv viktig.

– Vi kunne trivdes hvor som helst. Og det er trivselen som teller. Men de få tingene vi har, de er vi glade i. Det er ting som betyr noe for oss, som kommu-niserer noe.

Det er ikke tvil om at familien prioriterer trivsel. Når de ikke bader eller nyter naturen, er det ofte Mias lidenskap for biler som setter preg på fritiden. Hun har vokst opp med en far som restaurerer gamle biler, og har selv to sportsbiler fra 30- og 50-tallet.

– Heldigvis har lidenskapen min smittet over på barna også. Hva er vel bedre enn vind i håret, piknikkurven i bagasjerommet og kjørelua på?

Det kan virke som Mia og familien har alt man kan drømme om. Men de drømmer videre – blant annet om å bo i fjernere himmelstrøk. – Drømmer skal man ha, det er viktig.

LES OGSÅ: Se dette fantastiske hjemmet!

FAVORITTEN: De svarte trehyllene er et kupp fra Anouska. Mia elsker størrelsen og dybden på dem. Foto: Yvonne Wilhelmsen
FAVORITTEN: De svarte trehyllene er et kupp fra Anouska. Mia elsker størrelsen og dybden på dem. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

I et nøtteskall

Mitt beste interiørkupp:
er den store, svarte trehyllen i stuen. Den kommer fra Anouska, og butikken skulle selge den da de ikke trengte den til oppbevaring lenger.

Det første jeg redder ut om det brenner:
er fotoalbum, barnas esker med alle minner, som dåpskjolene deres, og en skulptur jeg har fått av mamma.

Jeg er mest fornøyd med:
all plassen! Arealet som sammen-slåingen av leilighetene har gitt oss, den store hallen – og sjø-utsikten fra kjøkkenet.

En perfekt kveld hjemme er:
når hele familien er samlet i tv-stuen, med sushi på bordet.

Vi drømmer om:

et sted under fjernere himmelstrøk der solen varmer, kanskje med noen drueranker og palmer i hagen... Og om et atelier bak det store oliventreet. 

BARNESTUE: Mikkel og Marie på fem elsker å boltre seg i sin egen barnestue.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
BARNESTUE: Mikkel og Marie på fem elsker å boltre seg i sin egen barnestue. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Mias beste tips:

Se mer fra denne saken i KK Living 4, som er i salg nå!
 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer