Bolig & Interiør

Hjemmet du bare må se

Abigail valgte mørke vegger i små rom. Her er hennes tips for en morsom stil!

MØRKT DRAMA: - De kuleste hjemmene er de som får deg til å ville bli, som trigger sansene, fascinerer og gjør noe med deg. Hjem som er dekorert innenfor trygge og aksepterte rammer gjør bare ikke det, ikke for meg ihvertfall, sier Abigail. Les hennes tips nederst i saken. Foto: Graham Atkins Huges
MØRKT DRAMA: - De kuleste hjemmene er de som får deg til å ville bli, som trigger sansene, fascinerer og gjør noe med deg. Hjem som er dekorert innenfor trygge og aksepterte rammer gjør bare ikke det, ikke for meg ihvertfall, sier Abigail. Les hennes tips nederst i saken. Foto: Graham Atkins Huges Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her bor:

 • Abigail Ahern, interiørarkitekt og butikkeier, og mannen hennes.
 • Abigail er interiørarkitekt, butikkeier og driverforretningen Atelier Abigail Ahern.
 • De bor i et 4-etasjes hus i øst-London.

Abigail Ahern gjør alt feil – og det blir helt riktig! Små rom med mørke vegger og overdimensjonerte møbler? Ja takk!

- Jeg gjorde som så mange andre da jeg først flyttet inn her. Jeg malte hele huset hvitt fra gulv til tak, og innredet med skandinaviske møbler.

Abigail eier en av Londons hotteste interiørforretninger og har Emma Watson og Robbie Williams på kundelisten.

- Først fem år senere begynte jeg å flytte grenser og eksperimentere med farger, teksturer, mønstre og proporsjoner, sier hun om huset i øst-London fra 1860.

GJØR MOTSATT: Abigail spiller bevisst på ulike størrelser og proposjoner når hun innreder. Når du plasserer noe stort på et lite bord, for eksempel, skaper du kontraster og visuelle utfordringer! Den grå nyansen Down Pipe fra Farrow og Ball går igjen flere steder. Foto: Graham Atkins Huges
GJØR MOTSATT: Abigail spiller bevisst på ulike størrelser og proposjoner når hun innreder. Når du plasserer noe stort på et lite bord, for eksempel, skaper du kontraster og visuelle utfordringer! Den grå nyansen Down Pipe fra Farrow og Ball går igjen flere steder. Foto: Graham Atkins Huges Vis mer

Stilen:

Eksentrisk og leken stil med overraskende elementer og uhøytidelig bruk av farger, proposjoner og strukturer.

Huset går over fire etasjer og var i ganske falleferdig stand da hun og mannen overtok det. Etter oppussing og noen år der hun har levd i huset og lært det å kjenne, så hun lyset og fikk mot til å bryte ut av regelveldet.

Nå plasserer hun gjerne en stor lampe på et lite bord og leker med uvante proporsjoner. Hun maler små rom i mørke farger og innreder med en overdimensjonert sofa. Hun bruker mange blikkfang, lag på lag og tre ganger så mange lamper som du tror du trenger. Vegger, tak og lister i samme farge er også noe som går igjen i Abigails interiører.

- Begynn i det små. Mal eller gjør noe dramatisk med et lite område, da kan du lett gjøre om på det hvis du ikke liker det senere, men det skjer ikke, jeg lover!

Les hennes beste tips nederst i saken.

- DET ER MIKSEN DU VELGER SOM GJØR DET PERSONLIG: Abigail er ikke redd for å blande stilarter. Legg merke til den store lampen! Foto: Graham Atkins Huges
- DET ER MIKSEN DU VELGER SOM GJØR DET PERSONLIG: Abigail er ikke redd for å blande stilarter. Legg merke til den store lampen! Foto: Graham Atkins Huges Vis mer

Hemmeligheten bak suksessen

Abigail er en mester i å forføre med interiører. Ved siden av å drive en av Londons mest spennende interiørbutikker, full av glamorøse, morsomme og antikke møbler og gjenstander, har Abigail begynt å utvikle sine egne kolleksjoner.

Hennes fantastiske dyrelamper er allerede blitt utsolgt flere ganger. Hun innreder hoteller og private eiendommer og har flere superkjendiser på kundelisten.

- De interiørene som gjør mest inntrykk på meg, er de som flytter grensene. Jo større risiko du tar når du innreder hjemmet ditt, jo kulere blir det, svarer hun når vi spør om hemmeligheten bak hennes suksess.

VAKRE LAMPER: Når alt er gjennomført i mørke farger, får lampene funksjon som skulpturer! Abigail liker å bruke lys og lamper når hun innreder. Se så fint det blir! Foto: Graham Atkins Huges
VAKRE LAMPER: Når alt er gjennomført i mørke farger, får lampene funksjon som skulpturer! Abigail liker å bruke lys og lamper når hun innreder. Se så fint det blir! Foto: Graham Atkins Huges Vis mer

Kjøp det du elsker

- Når du blir utfordret med flere iøynefallende elementer, størrelser, farger og mønstre, vil det underbevisst stimulere sansene, og det hele virker mer spennende enn det egentlig er.

-Ikke bare løp og kjøp den siste it-stolen. Kjøp det du elsker, og ikke nødvendigvis det som er trenden akkurat her og nå. Når du kjøper noe som gir gjenklang i sjelen, vil hjemmet ditt umiddelbart kjennes levende og varmt.

Lekenheten og uhøytideligheten er viktig for Abigail, men hun synes også det er lurt å lage en fremdriftsplan før man setter i gang:

- Jeg starter med fargepaletten. Veggene, gulvene og taket er de største flatene og dermed veldig avgjørende for stemningen i rommet. Så lager jeg en belysningsplan, en møbleringsplan og avslutter med det jeg synes er aller morsomst, dekoreringen og stylingen, sier Abigail.

TEPPER, BLOMSTER OG TING: Legg merke til hvor godt disse rare og spesielle gjenstandene passer sammen! Foto: Graham Atkins Huges
TEPPER, BLOMSTER OG TING: Legg merke til hvor godt disse rare og spesielle gjenstandene passer sammen! Foto: Graham Atkins Huges Vis mer

Abigails beste tips:

 • Mangler du ideer og inspirasjon? Bruk interiørbladene, riv ut og noter nettadresser. Let på internett (for eksempel interiørblogger og pinterest). Samle alt det du liker og finn din egen stil!
 • Den raskeste forandringen du kan gjøre i hjemmet ditt, er å legge til farger. De kommer enda bedre frem mot en mørk bakgrunn.
 • Gå på loppemarked og antikkutsalg. Det er ikke et stort marked for brune møbler og du får dem ofte for en for en forholdsvis rimelig penge på loppemarkeder og antikkutsalg. Bare sørg for at de er i bra stand. Mal møblene i farger som popper ut av interiøret. Farger som gjør deg glad!
 • Se etter speil! Mal rammene og heng dem opp som bilder. Spesielt de med ornamentrammer blir superfine!
 • Blir det for dyrt å tapetsere rommet med yndlingstapeten, så dekk en mdf-plate med den og heng den opp som kunst!
 • Bruk forskjellige stoffstrukturer og tepper, pledd og puter. Da fremstår rommet som mykt og behagelig.
 • Lag grupperinger av ting du liker. Du kan lage de mest iøynefallende stilleben ved å sette sammen gjenstander av helt forskjellige stilarter.
 • Mange lamper i forskjellige stiler er utrolig dekorativt og skaper en lun atmosfære. Spesielt om du går for en mørk nyanse på veggene. Mal dem gjerne eller bytt ut skjermer.
FÅ FREM SMILEBÅNDET: - Bruk humor! Det finnes ikke noe så herlig som et hjem som får en til å trekke på smilebåndene med morsomme, uventete gjenstander eller artig kunst, mener Abigail Foto: Graham Atkins Huges
FÅ FREM SMILEBÅNDET: - Bruk humor! Det finnes ikke noe så herlig som et hjem som får en til å trekke på smilebåndene med morsomme, uventete gjenstander eller artig kunst, mener Abigail Foto: Graham Atkins Huges Vis mer

Denne saken ble hentet fra KK Living utgave 6, som er i salg nå.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer