interiør:

– Hos meg varer julen til april

Er det en ting som er sikkert hjemme hos Else Kåss Furuseth, så er det at det ikke kan bli for mye julepynt.

Else beskriver julestilen sin som rotete, maksimalistisk og tilfeldig. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Else beskriver julestilen sin som rotete, maksimalistisk og tilfeldig. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Når julen står for døren, har Else Kåss Furuseth fylt leiligheten på Bislett med kuriosa og sprelske pyntegjenstander man kanskje ikke forbinder med tradisjonell jul. Her er ballonger og oppblåsbare sukkerstenger side om side med rosa ­detaljer og tivoliartikler.

– Jeg er en slags hoarder, sier Else Kåss Furuseth (42).

– En kråke som samler på alt som glitrer. Jeg elsker 10-kronersmarkeder, og i julen pynter jeg med masse sånt billig ræl. Men jeg har masse gamle ting også. Sånn miljømessig, så er de kårni familieminnene bra!

Hun smiler:

– Men juletreet må alltid nå helt opp til taket. Sånn som på film. Jeg prøvde meg på et i plast et år, men skjønte fort at jeg må ha et stort og ekte juletre. For da er det som om mange bor her!

Noe av det første man legger merke til hjemme hos tv-dronningen Else, er en bamsekran, en sånn man ser på tivoli og sjelden får gevinst fra.

– Jeg fikk den av en sabla hyggelig fyr jeg jobbet med på Nationaltheatret. Han samler på flipperspill og all verdens magiske greier, og jeg sa at jeg ønsket meg en bamsekran. Det er jo verdens beste og verste gave. Den kommer aldri ut herfra! Men den er veldig populær på fest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer