Bolig & Interiør

Høst i hagen

Sommeren er kanskje på hell, men det er fortsatt liv i hagen. Her er gode råd til hva du kan gjøre.

Høst i hagen
Publisert
Sist oppdatert
 • Ta vare på sommerblomstene ved å vanne hver dag og gjødsle en gang i uken.
 • August er en fin måned å anlegge ny plen. Det er gjerne en del nedbør i slutten av måneden og fortsatt er temperaturen ganske høy uten at solsteken står på som verst. Dette er perfekte forhold for en fersk plen, enten du sår den selv eller velger ferdigvarianten.
Gi hekken en god start. Sett stiklingene lyst, men ikke i full sol.
 • Nye busker og trær trenger også varme og fuktighet og kan med fordel plantes ut nå. Da får røttene tid til å sette seg, de gror godt og blir rustet til å tåle vinterkulden.
  • Enkelte typer løvfellende hekk kan gjerne få en omgang med hagesaksen på denne tiden av året. Hekk av bartrær, som thuja, kan også beskjæres nå, men husk å fjerne kun de nye skuddene.
  • Har du krydderurter, er det tid for å høste inn og å tørke dem. Legg urtene på en treramme strukket med hønsenetting, eller heng dem opp i små bunter på et luftig sted. Du kan også bruke stekeovn, og har du varmluftsfunksjon er dette det beste. Legg urtene på et bakepapir, sett ovnsdøren på gløtt og sett temperaturen på maks 35 grader.
  • Ta stiklinger av staudene dine, så har du nye planter å sette ut neste vår. Skjær av unge skudd rett over et bladpar. Velg helst skudd uten blomster og sett dem lyst og relativt varmt innendørs (20-22 grader), enten i vann eller i en potte med såjord.
  • Fortsett med å klippe bort døde og infiserte blomster og blader. Spesielt rosebusker har godt av å bli stusset.
  Kilder: Hushjemhage.no, Matoppskrift.no, Bogront.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer