Feriehus På Rivieraen

Huset på Rivieraen var Tonje og Thomas store feriedrøm!

- Vi synes nordisk 50- og 60-tallsestetikk blandet med litt glamour fra 70-tallet skaper fin kontrast til det franske huset.

BLÅ DETALJER: De spesialsydde sitte- og ryggputene på benken tåler å ligge ute. Dekorputene i petroleumsblått er fra Bolina. De hvite putene med dekor er fra en interiørbutikk i Frankrike. Foto: Yvonne Wilhelmsen
BLÅ DETALJER: De spesialsydde sitte- og ryggputene på benken tåler å ligge ute. Dekorputene i petroleumsblått er fra Bolina. De hvite putene med dekor er fra en interiørbutikk i Frankrike. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I huset La Casetta, som ligger i La Napoule i Syd-Frankrike, bor Tonje Olsen (44), som er merkevarebygger i MASQ, Thomas Olsen (45) (studioazur.no), Andrea (20), Emma (15) og Stella, som er en 3 år gammel Yorkshire terrier. 

– Vi har en helt spesiell forkjærlighet for havet! Det er en naturlig bakgrunn for mange av valgene vi tar, sier Tonje. 

Den friske duften av sypresser brer seg over terrassen, mens den svale ettermiddagsbrisen fra Middelhavet lindrer solvarm hud. Det er seks år siden hun og Thomas bestemte seg for å virkeliggjøre drømmen om et sted i Syd-Frankrike. Etter mange år med ferier i området de var så hodestups forelsket i, bestemte de seg: Det var nettopp her familien på fire ville tilbringe fritiden sin. Ingen tvil. Den ideelle motvekten til det hektiske hverdagslivet hjemme på Nordstrand i Oslo. 

LES OGSÅ: Innredet drømmehuset i Toscana

– Thomas er en frankofil handyman, ler Tonje. Han er den perfekte kontakt for eie og leie i området her nede, og har god oversikt. Så da dette landsbyhuset i vakker natur kun to minutter fra sjøen dukket opp, så vi med en gang at det var perfekt for oss.

15 minutter fra Cannes og under to timers biltur fra en skidag i de franske alper. I La Napoule ligger selv en pastamiddag i Italia bare en kort biltur unna. Men en liten oppgradering av huset sto på ønskelisten. Thomas’ handy evner har vært gode å ha underveis, kombinert med Tonjes stilsikkerhet og teft etter mange år som interiørdesigner og stylist. Med nærheten til markeder bugnende av interiørskatter, er resultatet blitt en ferieperle av de sjeldne. Forkjærligheten for havet går igjen. Fargepaletter fra Middelhavets blåtoner og det syd-franske landskapet gjenspeiles i alle rom.

– Vi har alltid vært opptatt av estetikk. Uttrykk og farger, natur, struktur, materialer, humor og design. Tidløst er viktig for oss. Og ting vi blir glad i. Vi hadde utrolig mye moro mens vi innredet. Vi er lidenskapelig opptatt av interiør begge to, og bare det å gå på markeder her nede er en drøm. Man kan komme over de utroligste ting, fra mannekengdukker til gamle champiskjølere. Det er så mye vakkert å se, vi har gjort noen virkelig gode kjøp. 

De mindre interiørbutikkene i nærheten har også vært flittig besøkt. Og ikke så rent lite er tatt med hjemmefra. Puter fra Anouska og gamle skap fra Bolina pryder stuen. Skandinaviske møbelklassikere supplerer den franske, landlige stilen helt naturlig. I den rustikke stuen har Hans Wegners Y-stoler i turkis fått plass rundt Eero Saarinens tulipanbord fra 70-tallet.

– Vi synes nordisk 50- og 60-tallsestetikk blandet med litt glamour fra 70-tallet skaper fin kontrast til det franske huset. Jeg forguder 70-tallet, men vi har også prøvd å gjøre alt så praktisk som mulig. Vi skal ha ferie og ting skal fungere. Vi ville at det skulle være lyst og lett å holde.

Det rustikke kjøkkenet med innmurte skap og solide, utskårete tredører er i tradisjonell fransk bondestil. Men det var før handyman Thomas brettet opp ermene, la betonggulv og støpte betongbenkeplater. Rått mot lunt, moderne industri mot tradisjon – så vakkert og personlig.

– Kjøkkenet hadde litt rare fliser. Det var sånn vi kom på å dekke gulv og benker med betong. Jeg blir så imponert av Thomas og alt han får til. Se så perfekt finish!

Også sommerkjøkkenet i underetasjen har fått betonggulv og -benkeplater. Om våren åpner de opp her nede og bruker stedet på en litt annen måte enn i vinterhalvåret. 

TIDLØSE UTEMØBLER: Utemøblene er fra Kettal. – Tidløse, elegante og øko-vennlige, sier Tonje. Sengen er sval både dag og natt og i flittig bruk. Stråhatt og -bag er fast tilbehør. Deilig teppe fra Tine K Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen
TIDLØSE UTEMØBLER: Utemøblene er fra Kettal. – Tidløse, elegante og øko-vennlige, sier Tonje. Sengen er sval både dag og natt og i flittig bruk. Stråhatt og -bag er fast tilbehør. Deilig teppe fra Tine K Home. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

– Vi har utvidet terrassen ved å legge betongheller der det før var gress. Så nå har vi større spiseplass og solplass. Vi elsker jo å ha med venner og familie på besøk. LES OGSÅ: Sjekk denne kule sommerhytta

Langs med bassenget går en lang mur som nå fungerer som sittebenk. De plassmurte blomstekassene som var her tidligere, gjorde muren misfarget, så paret valgte å tette den. Det har de ikke angret på. Yndlingsplassen på ettermiddagen er sval og fin. Jentene på 15 og 20 elsker å avslutte en lang dag i solen med en ettermiddagslur akkurat her. LES OGSÅ: Sommerens 10 fineste hengekøyer

Palmer og kaktus gjør uteplassen om mulig enda mer eksotisk. I enden av steinmuren er utedusjen flittig i bruk. Langsmed den hvitmalte muren i enden av tomten er alt buskas fjernet til fordel for sirlige sypresser. Lyst, rent og delikat. 

For Tonje og familien er Casetta ro og stillhet – ofte en stor kontrast til livet hjemme i Norge.

– Det viktigste med dette stedet er allikevel alle assosiasjonene det gir oss som vi lever så lenge på, sier hun, og ramser opp; frihet, senkede skuldre, grønnsaker, fruktsalater, planter, vin, havet, soloppgang, løpetur langs kysten, morgenbad, ettermiddagsbris, vannski, solnedgang, friske blomster, lage mat sammen. For oss er listen uendelig…

Tonjes interiørstips

  • Luft, luft, luft og balanse.
  •  Ikke ha dårlig tid med å innrede. Interiøret skal gjenspeile de som bor der.
  • Spar til noe man virkelig har lyst på = Tidløst. 
  • Bruk farger – på en vegg, på stoler eller lignende.
  • Bland personlige detaljer med nytt og gammelt. Gamle speil er historie og skaper atmosfære.
  • Invester i gulv. Naturen er best.
  • Store detaljer, som for eksempel et fikentre, er vakkert.
     

LES OGSÅ: Nå er det SALG: Her er interiørkuppene du kan ta med deg!

I et nøtteskall

Mitt beste interiørkupp er sofaen fra Fogia fra 1998, som fortsatt ser ny ut. Tidløst design
og helt vanvittig god å sitte i.
Det første jeg redder ut er familien og Saarinenbordet.
Jeg er mest fornøyd med det store rustikke kjøkkenet med kraftig helstøpt betongplate.
Jeg drømmer om å være her over lengre tid.
Luksus for meg er å være rundt i huset med dører og vinduer på vidt gap, et bad i Middelhavet og å forberede en deilig lunsj.
Jeg har dilla på speil.
Musikken jeg helst fyller huset med er alt fra Frank Sinatra, Carla Bruni og Lykke Li til Bob Marley.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer