Bolig & Interiør

Hvordan lage gresskarpai?

Brett opp ermene og forbered deg på en grisete jobb.

Gresskarpai er en amerikansk tradisjon. Server gjerne med en skje krem.
Gresskarpai er en amerikansk tradisjon. Server gjerne med en skje krem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å skjære ut fruktkjøttet fra et gresskar er klissete, men vi lover deg at det er verdt jobben når du setter tennene i den ferske paien.

Gresskarpai



Paibunn:
200 g siktet hvetemel
150 g smør
2 ss vann




Gresskarfyll:
6 ss siktet hvetemel
¾ ts bakepulver
½ ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
½ ts malt muskat
2 egg
1 ¾ dl sukker
3 ss smeltet smør
400 g gresskarpuré
1 boks vikingmelk
2 ts vaniljesukker
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La paideigen hvile i kjøleskapet i ½ time.

Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk med gaffel og forstek paiskallet ved 20 grader i 10 minutter.


Høsttakk og spøkelser



Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, smør og sukker. Tilsett gresskarpuré, melk og vanilje.

Hell fyllet i paiskallet og stek ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller til fyllet kjennes fast. Server paien lun eller avkjølt, med pisket krem, iskrem eller en klatt rømme ved siden av.


Stekte gresskarfrø

Kast ikke frøene. De er kjempegode som snacks, eller i brød og salater.

Grav ut frøene, skyll bort det bløte kjøttet og legg frøene til tørking på et kjøkkenhåndkle.


Både frø og frutkjøtt er deilig å spise når det blir tilberedt riktig.



  • Sett stekeovnen på ca. 180 grader.
  • Lag en oljeblanding av 1 ss olje eller smeltet smør, og ½ ts salt pr. 250 g frø. Liker du mer smak, kan du for eksempel tilsette litt presset hvitløk eller løk.
  • Bland olje- eller smørblandingen godt med frøene.
  • Fordel frøene i et tynt lag på en stekeplate med bakepapir.
  • Stek deretter til frøene får en lysebrune farge (ca. 15-25 min.). Snu frøene av og til.
  • Når frøene er ferdig, avkjøl dem på et kjøkkenpapir slik at det ekstra fettet blir sugd opp.

Lykke til!

Tilbake til hovedartikkelen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer