interiør:

I Annas rødmalte hus er det julestemning fra gulv til tak

– Det tar litt tid før man får det slik man ønsker seg.

Krans på døren, lyng, en gran og flust av granbar rundt trappen sørger for full julestemning utenfor Annas hus, til tross for at det ikke er snø.
Krans på døren, lyng, en gran og flust av granbar rundt trappen sørger for full julestemning utenfor Annas hus, til tross for at det ikke er snø. Vis mer
Publisert

Er det noe Anna vet, så er det at det gjelder å gripe mulighetene når de dukker opp. Det har hun gjort, og sitter med eget hus og butikk i Kågeröd i Skåne til tross for at hun ikke engang har fylt 30 år. Om hun er stormannsgal? Nei, bare kjapp når det gjelder å ta viktige beslutninger i livet.

– Det var en fredag at jeg fikk vite at dette huset var til salgs. På søndag banket jeg på døren hos eierne og spurte om jeg fikk kikke, og dagen etter ringte jeg megleren og sa at jeg ville kjøpe huset, forteller Anna og fortsetter:

– Et par timer etter at jeg hadde overtatt, grep jeg brekkjernet og begynte å rive ned det innvendige taket og innerveggene. Det var på tide å lage drømmehuset mitt.

Det er gått fem år siden Anna ble huseier. Da var det juni og grønt. Nå er det en grå desemberdag og snart jul. Hos Anna råder full julestemning. Granen står inntil spisebordet, appelsingirlanderne og den store kransen i stuen lagde hun for et par dager siden. Flere steder i huset står små grantrær i krukker, i taket henger misteltein, vaser er fylt med aprikos og amaryllis, og lysene er tente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer