Interiør:

I denne leiligheten har Therese lagd mye av møblene selv

- Jeg har virkelig hatt en tålmodig nabo!

INTERIØR: Den røde gardinstangen, som er et gjør-det-selv-prosjekt, setter på enkel og effektiv måte et fargerikt preg på stuen. FOTO: Mette B. Seerup
INTERIØR: Den røde gardinstangen, som er et gjør-det-selv-prosjekt, setter på enkel og effektiv måte et fargerikt preg på stuen. FOTO: Mette B. Seerup Vis mer
Publisert

Spisebordet er dekket av aviser og et fint lag med støv, noe som vitner om at et nytt gjør-det-selv-prosjekt er på gang hjemme hos ­Therese Grønborg Steffensen. Både stikksag, boremaskin og malerpensel er i bruk for å forvandle kjedelige MDF-plater til et ­sofabord med myke og skylignende former.

– Jeg har virkelig hatt en overbærende nabo i leiligheten under, sier hun ved tanken på alle timene det er blitt saget, boret eller sydd hjemme hos henne.

Thereses hjem er fylt med personlige løsninger.
Thereses hjem er fylt med personlige løsninger. Vis mer
Den store, grønne planten i hjørnet av stuen er plassert oppå en liten stol for å komme enda mer fram.
Den store, grønne planten i hjørnet av stuen er plassert oppå en liten stol for å komme enda mer fram. Vis mer
En høy stabel med magasiner er nærmest blitt en egen skulptur med en vase på toppen.
En høy stabel med magasiner er nærmest blitt en egen skulptur med en vase på toppen. Vis mer

Leiligheten er preget av en innredningsstil som både er rolig og sprudlende på en og samme tid. De sandfargede veggene fungerer som et blankt lerret for de mange fargede detaljene som preger hjemmet.

Røde og pastellblå fargestreif spiller opp mot hverandre, mens Thereses nyeste forelskelse, ertegrønn, nå også har fått sin plass her. Med denne fargen ga hun nylig hyllen på kjøkkenet en moderne vri, som skaper et blikkfang i et ellers nøytralt rom.

– Jeg kjenner at jeg hele tiden ønsker å lure inn flere farger på den ene eller andre måten, for jeg blir bare så glad av å se på dem. Og så synes jeg at det er morsomt hvordan de fullstendig kan endre uttrykket i et rom, sier hun.

Ivar-skapet fra Ikea er malt i samme farge som veggen for å skape et helhetlig uttrykk.
Ivar-skapet fra Ikea er malt i samme farge som veggen for å skape et helhetlig uttrykk. Vis mer
Lysestaken er laget av den franske keramikeren Jean Roger, mens den sittende kvinnen er laget av Thereses mor. Vasen er fra Iittala.
Lysestaken er laget av den franske keramikeren Jean Roger, mens den sittende kvinnen er laget av Thereses mor. Vasen er fra Iittala. Vis mer

Den kreative hjernen arbeider på høygir når Therese skal innrede og finne på ting i et hjem som er i konstant forandring. Hun er glad i å kjøpe designergjenstander i god kvalitet, men skygger heller ikke banen for å gjøre et kupp.

– Jeg elsker å finne et eller annet rimelig alternativ, sier hun.

Hun pusser gjerne opp gamle møbler, og flettestolen ved spisebordet er bare et av møblene i hennes hjem som har fått nytt liv ved hjelp av litt sandpapir og maling. Samtidig liker hun også å lage ting fra bunnen av, noe sofabordet er et godt eksempel på.

Belysning er viktig – også på balkongen. Noe så ukomplisert som en enkel lyslenke med store pærer sørger for at dere fortsatt kan se hverandre når mørket faller på. Lyslenken er fra Sirius. Skjermveggen er kjøpt billig i et byggvarehus, og stolen er et bruktfunn. Det stripete gulvteppet er fra Oyoy
Belysning er viktig – også på balkongen. Noe så ukomplisert som en enkel lyslenke med store pærer sørger for at dere fortsatt kan se hverandre når mørket faller på. Lyslenken er fra Sirius. Skjermveggen er kjøpt billig i et byggvarehus, og stolen er et bruktfunn. Det stripete gulvteppet er fra Oyoy Vis mer
Duken på balkongbordet er laget av Thereses oldemor. Glasset er fra Kodanska, mens putene er fra Elvang og Ferm Living.
Duken på balkongbordet er laget av Thereses oldemor. Glasset er fra Kodanska, mens putene er fra Elvang og Ferm Living. Vis mer

Therese hadde nemlig sett seg ut et bord med buede former og tenkt at det kunne hun saktens gjøre selv. Ved hjelp av Youtube-videoer og en god porsjon tålmodighet går hun i gang med prosjektet.

– Jeg er jo ikke snekker, så jeg må bare prøve meg fram. Det ene beinet på sofabordet er da også blitt litt skjevt, men så har jeg saget til en malerpinne og festet den under der. Det er kanskje ikke så pent, hvis du ser nærmere etter, men det fungerer helt fint i hverdagen.

Rødfargen fra gardinstangen knytter innredningen sammen med rammen på Wienerstolen og stripene på lampen fra Established & Sons. Den blå stolen er fra Hay, og veggkunsten er av Caia Leifsdotter.
Rødfargen fra gardinstangen knytter innredningen sammen med rammen på Wienerstolen og stripene på lampen fra Established & Sons. Den blå stolen er fra Hay, og veggkunsten er av Caia Leifsdotter. Vis mer
Et fargerikt innslag kan piffe opp og gi ethvert kjøkken nytt liv. Her er det Thereses favorittfarge, ertegrønn, som gir kjøkkenet en moderne vri.
Et fargerikt innslag kan piffe opp og gi ethvert kjøkken nytt liv. Her er det Thereses favorittfarge, ertegrønn, som gir kjøkkenet en moderne vri. Vis mer

Det hersker ingen tvil om at Therese ikke er redd for å gi seg i kast med prosjekter som gir henne mulighet til å bruke hendene sine, og hun fikser heller ting selv enn å be andre om hjelp.

– Jeg ville aldri ha ventet på at noen skulle komme for å slå inn en spiker for meg. Jeg prøver heller selv. Og når jeg står og sjonglerer med en eller annen lampe og lurer på om jeg kanskje burde hatt en ekstra hånd, ringer jeg til moren min. Men jeg vil helst klare det selv, for det er ekstra tilfredsstillende når jeg kan si: «Yes, man! I did it!» sier hun.

Et felt med svarte, horisontale striper på hvit bunn gir en virkningsfull kontrast.
Et felt med svarte, horisontale striper på hvit bunn gir en virkningsfull kontrast. Vis mer
Det er ofte veggene som får en runde med malerpenselen når hjemmet trenger fornyelse, men på soverommet har Therese også latt taket få farge. Pendellampen i taket er fra Kurvemageren.
Det er ofte veggene som får en runde med malerpenselen når hjemmet trenger fornyelse, men på soverommet har Therese også latt taket få farge. Pendellampen i taket er fra Kurvemageren. Vis mer

Av og til skjer det imidlertid at prosjektene ikke lever opp til forventningene og det hun hadde sett for seg i hodet sitt. Og i de tilfellene det skjer, ender hun opp med å gjemme det bort i en pose eller i et skap helt til det etter en tid igjen blir lurt fram fra gjemmestedet.

– Hvis jeg fortsatt ikke er fornøyd med det, skal det ikke opp, det er 100 prosent sikkert. Enten gjør jeg det om, eller så gir jeg det til noen som er mer begeistret for det enn det jeg er.

Sofabordet er ikke gitt bort. Det får inntil videre lov til å bli stående på sin plass i stuen med sine skjeve bein, hjemmelagde detaljer og en god porsjon personlighet.

En lang list, som Therese fant hjemme hos foreldrene sine, er blitt omdannet til en knaggrekke og fungerer nå som fast plass for veskene og morgenkåpen. Kurvstolen er kjøpt brukt, puten er fra Urban Outfitters, og speilene er fra Ikea.
En lang list, som Therese fant hjemme hos foreldrene sine, er blitt omdannet til en knaggrekke og fungerer nå som fast plass for veskene og morgenkåpen. Kurvstolen er kjøpt brukt, puten er fra Urban Outfitters, og speilene er fra Ikea. Vis mer
Tapetet på soverommet er av Helene Blanche fra Tapet-Cafe, mens sengetøyet er fra Normann Copenhagen.
Tapetet på soverommet er av Helene Blanche fra Tapet-Cafe, mens sengetøyet er fra Normann Copenhagen. Vis mer

Få stilen

I en deilige miks av fargerike møbler og objekter med særpreg skaper du et eklektisk og personlig hjem.

Vegglampe i metall (kr 1840, By Rydens). FOTO: Produsenten
Vegglampe i metall (kr 1840, By Rydens). FOTO: Produsenten Vis mer
Fargetrykk (kr 3500, Galina Lugonja/ alabasterstudio.no). FOTO: Produsenten
Fargetrykk (kr 3500, Galina Lugonja/ alabasterstudio.no). FOTO: Produsenten Vis mer
Hengende messingpotte (kr 1300, Bloomingville). FOTO: Produsenten
Hengende messingpotte (kr 1300, Bloomingville). FOTO: Produsenten Vis mer
«Filigrana Light S2» pendellampe (kr 9475, Sebastian Wrong/Established & Sons). FOTO: Produsenten
«Filigrana Light S2» pendellampe (kr 9475, Sebastian Wrong/Established & Sons). FOTO: Produsenten Vis mer
Veggkunst av speilmateriale (kr 9000, Caia Leifsdotter). FOTO: Produsenten
Veggkunst av speilmateriale (kr 9000, Caia Leifsdotter). FOTO: Produsenten Vis mer
«Flambeu» lysestake (kr 3350, Jean Roger Paris). FOTO: Produsenten
«Flambeu» lysestake (kr 3350, Jean Roger Paris). FOTO: Produsenten Vis mer
Vitrineskap (kr 8000, Vind). FOTO: Produsenten
Vitrineskap (kr 8000, Vind). FOTO: Produsenten Vis mer
Klassisk kaféstol (kr 2800, trendrom.no). FOTO: Produsenten
Klassisk kaféstol (kr 2800, trendrom.no). FOTO: Produsenten Vis mer
Flettet blomsterpotte (kr 150, Søstrene Grene). FOTO: Produsenten
Flettet blomsterpotte (kr 150, Søstrene Grene). FOTO: Produsenten Vis mer
Spisestuestol (kr 3650, Hay). FOTO: Produsenten
Spisestuestol (kr 3650, Hay). FOTO: Produsenten Vis mer
Sofa (kr 13 000, Jotex). FOTO: Produsenten
Sofa (kr 13 000, Jotex). FOTO: Produsenten Vis mer
Rundt spisebord (kr 10 500, Wood). FOTO: Produsenten
Rundt spisebord (kr 10 500, Wood). FOTO: Produsenten Vis mer
Trillebord (kr 5000, Ferm Living). FOTO: Produsenten
Trillebord (kr 5000, Ferm Living). FOTO: Produsenten Vis mer
Gulvteppe (kr 9950, Layred). FOTO: Produsenten
Gulvteppe (kr 9950, Layred). FOTO: Produsenten Vis mer
«Siri» vannglass (30cl, kr 400 for 4 stk., Hadeland Glassverk). FOTO: Produsenten
«Siri» vannglass (30cl, kr 400 for 4 stk., Hadeland Glassverk). FOTO: Produsenten Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer