interiør:

I dette pudderrosa sommerhuset skjuler det seg en romantisk oase

- Det er meningen at dette skal være et sted hvor vi kan koble helt av når vi er her.

FOTO: Birigitta Wolfang Bjørnvad
FOTO: Birigitta Wolfang Bjørnvad Vis mer
Publisert

Sommerhuset i Tisvilde har både stråtak og kalket, pudderrosa ­fasade og er en drøm av en ­romantisk sommeroase. Men når man trer inn i huset, er det slutt på den yndige stilen.

Gulvene er av rå betong og planker. Mørkt og rustikt treverk går igjen på både møbler, kjøkkenskap og takbjelker. Og naturlige nyanser av brunt og grått er å se på alt fra stoler til servise og ­sengetøy. Antikke funn og moderne grafikk spiller sammen, og de rå rammene bidrar sånn sett til å definere et univers.

Huset er bygget i en vinkel som skaper en lun og koselig uteplass.
Huset er bygget i en vinkel som skaper en lun og koselig uteplass. Vis mer

Eierne bruker huset året rundt, og de to voksne døtrene, svigersønnene og barne­barna deltar alle i livet på landet.

– Å leve i dette huset er veldig enkelt. Alt er laget slik at det tåler å bli brukt, og det er ikke noe vi må være ekstra forsiktige med. Det er meningen at dette skal være et sted hvor vi kan koble helt av når vi er her. Ingen skal bekymre seg over andre ting enn å være her, sier eierne.

Gulvet på kjøkkenet er i betong. Det står i skarp kontrast til husets yndige ytre, men det passer bra sammen med stolene av svartoljet eik, det rå betongbordet og den gamle skjenken. Spisebordet er funnet i Frankrike, og stolene er fra Eberhart Furniture. Skjenken er fra Rosmosegaard.
Gulvet på kjøkkenet er i betong. Det står i skarp kontrast til husets yndige ytre, men det passer bra sammen med stolene av svartoljet eik, det rå betongbordet og den gamle skjenken. Spisebordet er funnet i Frankrike, og stolene er fra Eberhart Furniture. Skjenken er fra Rosmosegaard. Vis mer

Sommerhuset er bygget i en vinkel som danner en krok med en stor terrasse. Her er det plass til at venner og familie kan slappe av og kose seg. Om morgenen blir paret gjerne vekket av morgensolen, og drar ut på ridetur med hesten sin, som de har flyttet til en lokal stall.

– Huset våkner i sommerfreden. Vi nyter morgenkaffen ute, og dagen begynner så ­rolig som det bare er mulig, sier de.

De lave hyllene gir masse plass til bøker, blader og pynt, slik som den lille kannen og fuglen, som begge er gamle funn.
De lave hyllene gir masse plass til bøker, blader og pynt, slik som den lille kannen og fuglen, som begge er gamle funn. Vis mer

Også lange gåturer er noe som står høyt på listen over ting de liker å gjøre når de er her. For her kan de gå både langs stranden og langs jorder, og Tisvilde-området er alltid fullt av nye opplevelser. Byen byr også på konserter og loppemarkeder om sommeren.

Og så er det hagen.

– Vi liker at det er litt vilt og naturlig, og samtidig slik at jeg kan rusle rundt og luke i bedene etter behov, sier eieren, som har plantet masse stauder i hagen.

– Så jeg kan plukke de fineste morgen- og kveldsbuketter, tunge av dugg, fra tidlig på våren til sent på høsten, sier hun.

Det vakre, mørke kjøkkenet er fra Vivre, og virker lett på grunn av de åpne hyllene. Her står hele samlingen av mørkt servise framme og ser skulpturelt ut. Fra kjøkkenet er det utgang til en spiseplass i det fri. Krydderurter gror i potter på det lille bordet ved døren, så de er innen armlengdes avstand.
Det vakre, mørke kjøkkenet er fra Vivre, og virker lett på grunn av de åpne hyllene. Her står hele samlingen av mørkt servise framme og ser skulpturelt ut. Fra kjøkkenet er det utgang til en spiseplass i det fri. Krydderurter gror i potter på det lille bordet ved døren, så de er innen armlengdes avstand. Vis mer
Dette soverommet er helt enkelt innredet. Det bidrar til at det vakre, mørke taket, den enkle knaggrekken, den gamle stolen og den fine kommoden får oppmerksomheten. Bambuskleshengerne er fra loppemarked.
Dette soverommet er helt enkelt innredet. Det bidrar til at det vakre, mørke taket, den enkle knaggrekken, den gamle stolen og den fine kommoden får oppmerksomheten. Bambuskleshengerne er fra loppemarked. Vis mer
Nattbordet er laget av en rå trestubbe. Lampen er et funn fra Frankrike, og sengetøyet er fra Himla. Tips! Grå og brune nyanser gir en varm og rolig stemning på soverommet.
Nattbordet er laget av en rå trestubbe. Lampen er et funn fra Frankrike, og sengetøyet er fra Himla. Tips! Grå og brune nyanser gir en varm og rolig stemning på soverommet. Vis mer
Eieren har selv designet møbelet med integrert vask og hyller, som alle er av brun marmor. Lampen er antikk. Tips! Bunkevis av kritthvite håndklær gir badet en stemning av luksushotell og er en lett måte å piffe det opp på.
Eieren har selv designet møbelet med integrert vask og hyller, som alle er av brun marmor. Lampen er antikk. Tips! Bunkevis av kritthvite håndklær gir badet en stemning av luksushotell og er en lett måte å piffe det opp på. Vis mer
I en nisje på soverommet er det akkurat plass til en kommode, som brukes til å stille ut en samling av antikke figurer. Bildet er malt av Bolette Kjær, og den gamle trestolen er arvet.
I en nisje på soverommet er det akkurat plass til en kommode, som brukes til å stille ut en samling av antikke figurer. Bildet er malt av Bolette Kjær, og den gamle trestolen er arvet. Vis mer
Hagen rundt det nostalgiske huset er frodig, litt vill og naturlig, for slik synes eierne at en skikkelig sommerhushage skal være.
Hagen rundt det nostalgiske huset er frodig, litt vill og naturlig, for slik synes eierne at en skikkelig sommerhushage skal være. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer