I tråd med naturen

Tremøbler, papirlamper og keramikkvaser får sammen med massevis av lys og smarte løsninger dette huset til å være et rolig tilfluktssted både inne og ute.

FOTO: Nicoline Olsen
FOTO: Nicoline Olsen Vis mer
Publisert

Nanna Albjergs sommerhus ligger naturskjønt til med utsikt til svaiende tretopper på det lille stedet Tengslemark Lyng. Utvendig er det kledd i mørk trepanel, mens trepanelene innvendig er malt hvite. Men bortsett fra det henger det innvendige svært godt sammen med det utvendige. Naturen slipper nemlig også inn her – i form av tre­møbler og interiør i materialer som flettverk, papir og bomull.

Nanna Albjerg kjøpte huset på den ville naturtomten i 2012, og siden har hun innredet og pusset opp fortløpende. Sommerhuset var et dødsbo, så første punkt på dagsorden var å sortere og rydde ut av innboet etter den forrige eieren.

– De tidligere eierne hadde utrolig mange ting som vi overtok i forbindelse med kjøpet. Vakker keramikk, som vi er svært glad for, men det var også en del som gikk rett på ­fyllinga, så vi kjørte vekk lass etter lass, sier Nanna.

Et par måneder etter overtakelsen fikk Nanna sønnen August, og sommerhusprosjektet ble derfor lagt litt på is.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer