Ikea:

Ikea introduserer nok et samarbeid

Dette kan bli spennende!

NYTT SAMARBEID FRA IKEA: Den svenske møbelgiganten skal samarbeide med mindre kjent, men veldig kul, designer! Foto: Scanpix
NYTT SAMARBEID FRA IKEA: Den svenske møbelgiganten skal samarbeide med mindre kjent, men veldig kul, designer! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble det mye omtalte interiørsamarbeidet mellom svenske Ikea og giganten Hay lansert. Mye av kolleksjonen ble utsolgt på svært kort tid, og nå ser det ut til at Ikea skal smi mens jernet er varmt.

Den siste tiden har de nemlig fått mye oppmerksomhet, men det er ikke bare på grunn av Hays bidrag. For et drøyt halvår siden tok det nemlig helt av. Det var da det populære motehuset Balenciaga presenterte en veske som lignet stort på Ikeas praktiske Frakta-pose. Men det som kanskje overrasket folk mest, var prisen på vesken. Den blå bag-en til Balenciaga hadde nemlig en prislapp 20 000 norske kroner!

Refinery29 var raskt ute med å kommentere saken og skrev blant annet: «Selv om vi digger ambisiøs mote, som for eksempel haute couture, er det nesten umulig å forklare hvorfor de har valgt å sette en prislapp på nesten 20 000 kroner på den når det finnes en som er mer funksjonell og holdbar til 5 kroner... Vi vet ikke, men den som kjøper seg en av disse må nok ha mye penger å bruke.»

Vi vet ikke hvor mange som faktisk kjøpte Balenciagas variant, men det vi vet er at de startet litt av en trend. Denne sammenligningen fikk virkelig fart på folk. Etter at man så de store likhetene mellom de to veskene, har mennesker over hele verden laget sine egne produkter som tydelig er inspirert av Ikea-posen. Noen har laget helt nye ting, mens andre har tatt andre kjente produkter, som for eksempel Kanye Wests Yeezy-sko, og presentert dem i en blå og gul «Frakta»-variant.

LES OGSÅ: Ifølge Google er det dette Halloween-kostymet flest søker etter

Nytt samarbeid

Siden Balenciaga viste frem vesken som lignet på Ikeas blå bærepose, tok det ikke lang tid før det ble laget flere versjoner av bag-en. I juni delte Ikea et innlegg på Instagram som sa at designer Virgil Abloh bak merket «Off White» skulle lage sin egen variant av posen. Helt siden bildet ble delt har vi lurt på om det kommer noe mer fra Abloh, og nå har vi fått svaret.

Designeren la nylig ut et bilde på sin Instagram-konto av et teppe i orientalsk stil med ordene «KEEP OFF.» I bildet ser du også at Abloh må ha fått det som ser ut som et inngangskort hos den svenske møbelkjeden. Han la også ved en hashtag, #ikeaxvirgil, og skriver at han gjerne tar imot tilbakemeldinger på dette Ikea-samarbeidet på Twitter. Lanseringsdato, omfang og pris er ukjent, men under kan du se en smakebit av teppet.

LES OGSÅ: Blake Lively brukte 7 antrekk på én dag

Et innlegg delt av @virgilabloh

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer