Interiør

Ikea lanserer ny designerkolleksjon

- Jeg har stor tro på at de fargerike stolene vil bli populære, forteller Frode Skage Ullebust.

FARGERIKE DESIGN: Den nye kolleksjonen byr på mange friske farger og stilige design som har opprinnelse fra de siste 60 årene.  Foto: Produsenten
FARGERIKE DESIGN: Den nye kolleksjonen byr på mange friske farger og stilige design som har opprinnelse fra de siste 60 årene. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ikea har som kjent ikke bare svært rimelige produkter, men den svenske kjeden får også med seg de siste interiørtrendene.

Kolleksjonen deres for denne våren byr på friske farger og stilige mønster som gjør ventetiden mot sommeren litt kortere.

De har imidlertid mer i ermet for sommeren, og i tillegg til vårkolleksjonen lanserer de nå designerkolleksjonen sin for 2012.

Finn dine favoritter i bildeserien under!

LES OGSÅ: Like trendy i år også

Opptatt av materialer, former og funksjonalitet

- Det er vanskelig å si hva som kommer til å bli en bestselger. Vi ble veldig overrasket over bestselgeren fra kolleksjonen fra 2009, men jeg har stor tro på de fargerike stolene som kan brukes både inne og ute, forteller Frode Skage Ullebust, kommunikasjonsrådgiver i Ikea til KK.no.

Det er nå den syvende PS-kolleksjonen til Ikea, som først ble lansert i 1995, og denne gangen fikk designerne som utfordring å skape nye produkter for dagens moderne hjem ved å gå tilbake i tid.

- Våre designere har latt seg inspirere av produkter, materialer, former og funksjonalitet fra over 60 år med flatpakket design. Resultatet er en kolleksjon med bærekraftige produkter med modernisert design og forbedret funksjonalitet, sier Ullebust

Denne tankegangen har blant annet resultert i et moderne spisebord i 50-talls stil som er laget av aluminium og bambus, for å gjøre det mest mulig miljøvennlig.

LES OGSÅ: 20 ting som gjør uteplassen lekker

Finn dine favoritter her:Miljøbevisst design

Den nye kolleksjonen har stort fokus på miljøet, og designerne har derfor vært nøye i valget av materialer.

Med tanke på miljøet prøver også den svenske kjeden seg frem når det gjelder LED-teknologi, en teknologi som har revolusjonert måten lamper kan brukes på.

- Det er mange som er skeptiske til dett ennå, siden de tror det vil gi skarp belysning, men du kan gjerne få dus belsyning selv om det er LED, forteller Ullebust.

LES OGSÅ: Nå skal hjemmet ditt glitre

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer