Interiør

Ikke la deg lure av den stramme fasaden på Stine og Geirs hus

Det som ­begynte som «et ganske hvitt prosjekt», er nemlig blitt til en fargefest av et hjem.

FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Det stramme funkishuset ligger omkranset av en frodig agnbøkhekk på Oslos beste vestkant. Store vinduer slipper lyset inn i alle rom, noe et uvisst antall grønne inneplanter nyter godt av. Fasaden vitner om en stram og disiplinert estetikk, men huset holder mer enn det lover: Rett innenfor dørene møtes du av eventyrlige ­­tak- og veggmalerier i glade kulører. Det som ­begynte som «et ganske hvitt prosjekt», er blitt til en fargefest av et hjem.

At valget falt på nettopp et funkishus da Stine Haugli og familien, sammen med arkitekt Thomas Thorsnes, skulle skape sitt nye hjem, var ingen tilfeldighet. Stine har alltid vært fascinert av funksjonalismen og av ­arkitektur generelt.

Hun må sies å kunne være arvelig belastet. Faren hennes er en kreativ og idérik sivilingeniør med særlig forkjærlighet for gamle byggeteknikker, og han er Stines ­kanskje største inspirator.

– Noe av det første vi søsknene lærte å tegne, var gamle tømmerbygninger og skigarder. Godt og norsk, smiler Stine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer