Interiørrådet

- Ikke velge noe som bare så vidt har plass til tv-en

Tv-benk, rotekommode og baderomsmøbler - ikke akkurat hjemmets smykke. Tone Kroken har råd for hvordan du får de umulige møblene til å funke!

NY SITTESTIL: - Nå skal alle sitte OPPÅ sofaen, spøker Benedicte Wessel-Holst til venstre. Sammen med interiørekspert Tone Kroken lager de podkasten Interiørrådet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
NY SITTESTIL: - Nå skal alle sitte OPPÅ sofaen, spøker Benedicte Wessel-Holst til venstre. Sammen med interiørekspert Tone Kroken lager de podkasten Interiørrådet. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke helt usannsynlig at du har stått i situasjonen selv. Jakten på en tv-benk som ikke skal slå i hjel alt det du faktisk er fornøyd med i stua di. Den kan ta tid, den kan være vanskelig og ofte ender du opp med å rope høylytt over at nettopp et sånt møbel, som strengt tatt har én eneste oppgave (one job!) skal være både overraskende dyrt og ulekkert.

- Jeg vil si at det er et umulig møbel Tone, og det er sånne møbler du aldri legger ut på Instagram eller tar bilde av i interiørrepotasjene dine, sier KK-journalist Benedicte Wessel- Holst i episoden av podkasten Interiørrådet som har fått tittelen «De umulige møblene».

- Og når vi er inne på den vanskelige tv-benken må vi også snakke om de svindyre baderomsmøblene som ikke er det vi hadde drømt om, rotekommoder og hjemmekontorpulten, sier Wessel-Holst lettere oppgitt.

- Ja, det finnes heldigvis råd for å få også disse møblene til å fungere, beroliger interiørarkitekt Tone Kroken.

I podkasten som kommer hver onsdag diskuterer de to store og små utfordringer på interiørfronten. Enten det er oppussing eller ommøblering - vi kan alle kjenne på behovet for endring og optimalisering i hjemmet vårt, og da er uttalt «mission» for de to damene og komme med råd du kan benytte deg av i eget hjem.

- For å ta tv-benken først, noe av det viktigste er å ikke velge noe som bare så vidt har plass til tv-en. Det blir ofte et litt stutt uttrykk, forklarer Kroken.

Dersom tv-en er plassert på en endevegg, mener hun at en vegg-til-vegg-benk kan være lekkert. Og ja, det er «lov» å bruke det resterende arealet på benken til andre ting, som pynt, bøker og lignende.

Budsjettvennlig

- Ikeaskapene Metod og Bestå kommer i ulike størrelser. Å sette flere slike kasser etter hverandre enten på gulvet eller montert litt opp på veggen og male i samme farge som veggen er både budsjettvennlig og superlekkert, sier Kroken.

- Et annet alternativ er kasser som kan stables, jeg er stor fan av Christina Damm sine kasser som kan flyttes og brukes på ulike måter, sier Kroken.

Når det gjelder det utfordrende hjemmekontoret som har en tendens til bli både litt for sterilt i tillegg til et typisk roterom, mener Kroken at vi må ta grep om selve pulten og plasseringen.

HJEMME HOS: - Vi podder hjemme i stua til Tone, som for øvrig ser litt annerledes ut hver gang jeg er på besøk, sier Benedicte til KK. Foto: Lasse Engeland
HJEMME HOS: - Vi podder hjemme i stua til Tone, som for øvrig ser litt annerledes ut hver gang jeg er på besøk, sier Benedicte til KK. Foto: Lasse Engeland Vis mer

- Å montere en benkeplate under vinduet for eksempel, framfor å kjøpe en frittstående pult er ofte veldig vellykket. Da slipper du et møbel som ofte er litt klinisk og kan være dyrere enn du hadde sett for deg. Da har du også plass til å ha ting på hjemmekontoret som ofte blir glemt, bilder og litt pynt. Fellesnevneren for hvorfor hjemmekontoret ofte blir et rom de færreste er fornøyde med er at de ikke innreder det skikkelig - det blir stemoderlig behandlet, mener Kroken.

- Så din evige fanesak om å innrede alle rom litt som stua gjelder også her?

- Helt klart! Også på badet!

Tone Kroken har i stedet for et vanlig baderomsmøbel valgt en gammel kjøpmannsdisk som hun har fått rørleggeren til å borre hull i til en frittstående vask.

- Det er jo litt skeivt og rart og med skuffer uten kulelager og sånt, men det gir den varmen til rommet som jeg var ute etter, og det trenger slett ikke bli dyrere enn et tradisjonelt baderomsmøbel, mener Kroken.

Hør hele episoden for alle tipsene her:


Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer