interiør:

Inspirert av hele verden

Michala har bodd i både øst og vest, og det preger interiøret, julepynten og høytidstradisjonene i den store leiligheten.

Bordet er antikt og kjøpt i Frankrike. Stolene rundt heter «Catifa» og er fra Casa Shop. Det lave, brede bordet ved veggen er et gammelt bønnebord fra Kyoto i Japan, og den hvite lenestolen i skinn er Mies van der Rohes «Barcelona»-stol. Tips! Heng store, hvite papirsnøfnugg i vinduet hvis du vil ha pynt som er både enkel og virkningsfull. FOTO: Birgitta Wolfgang
Publisert

Hjemme hos designeren Michala Wiesneck er julen preget av mange års opphold i utlandet, blant annet 12 år i Paris og et par år i India.

– Vi formes og inspireres jo av trender og tradisjoner som kommer utenfra. Som for eksempel ved å bo i Frankrike, som ligner oss på mange måter, men som likevel er annerledes på andre områder, mener Michala.

Disse inntrykkene fra flere verdensdeler kommer til uttrykk i et juleunivers med en blanding av søte kaker, helgener, smågriser og rosetter laget av papir med tekstilprint fra 1800-tallet.

Men dette året er det likevel ikke bare trender utenfra som preger Michalas julepynt. Også det helt nære har funnet sin plass.

– Tradisjoner kommer i høy grad fra foreldrene våre og fra oppveksten. Min mor har alltid hatt en stor rolle i hvordan julen er blitt feiret hos oss. Dette er den første julen i mitt liv uten henne, forteller Michala, som for ikke lenge siden mistet moren sin.

Derfor er planen at mor Jettes engler som fast tradisjon skal sveve fra en trollhasselgrein hvert år fra nå av, som en hyllest til henne.

For tradisjoner er viktige for Michala. Hun har skapt sine egne i et sammensurium av inntrykk fra kulturene hun kjenner fra ulike deler av verden, og de danske familietradisjonene hun har med i bagasjen fra sin barndom i Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer